1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. BM: Suriye'de 3500'ü Aşkın Kişi Öldü
BM: Suriyede 3500ü Aşkın Kişi Öldü

BM: Suriye'de 3500'ü Aşkın Kişi Öldü

Birleşmiş Milletler, Suriye hükümetinin göstericileri bastırmak için düzenlediği operasyonlarda ölenlerin sayısının 3500'ü aştığını bildirdi.

08 Kasım 2011 Salı 13:12A+A-

Bu veriler, Suriye'de demokrasi yanlısı eylemcilerin, ordunun ülkenin üçüncü büyük kenti Humus'ta Bab Amro gibi çatışma yaşanan semtlere girdiği yolundaki haberlerini takip ediyor.

Askerlerin kapı kapı dolaşarak bazı kişileri tutukladıkları bildiriliyor.

Cumhurbaşkanı Beşar Esad hükümetine karşı protestoların odağı konumundaki Humus, daha önce de ordu tarafından bombalanmıştı.

Son şiddet haberleri, Suriye'nin Arap Birliği ile siyasi diyalog süreci başlatma ve şiddete son verme yönünde yaptığı anlaşmayı izliyor.

Suriye yönetimi bu kapsamda tank ve askerlerini şehirlerden çekeceği sözünü vermiş, siyasi mahkumların salıverileceğini, gazetecilere serbestlik sağlanacağını vaat etmişti.

Humus, felaket bölgesi

Suriyeli rejim muhaliflerinin oluşturduğu Suriye Ulusal Konseyi de dün Humus kentinin bir felaket bölgesi olduğunu duyurdu ve Birleşmiş Milletler'den müdahale etmesini istedi.

Duyuruda, hükümet güçlerinin kentteki yerleşim birimlerini altı gündür top ateşine tuttuğu belirtildi. Kentte gıda ve tıbbi malzeme stoklarının tükenmeye yakın olduğu kaydedildi.

İnsan hakları örgütleri, Suriye'de güvenlik güçlerinin önceki gün muhalif gösteriler sırasında en az 19 kişiyi öldürdüklerini duyurmuştu.

Kurban Bayramı'nın ilk gününde yaşanan bu ölümlerin öncesinde de arefe günü Humus'ta 27 kişinin hayatını kaybettiği haberleri gelmişti.

Humus'ta son bir hafta içinde bu kentte yüzü aşkın kişinin öldürüldüğü ileri sürülüyor.

BBC 

HABERE YORUM KAT

1 Yorum