1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. BM: Suriye'de 2900'den Fazla İnsan Öldü
BM: Suriyede 2900den Fazla İnsan Öldü

BM: Suriye'de 2900'den Fazla İnsan Öldü

BM İnsan Hakları dairesi Suriye'de demokrasi yanlısı protesto eylemlerinin başladığı Mart ayından bu yana 2900'ü aşkın kişinin öldüğünü açıkladı.

07 Ekim 2011 Cuma 00:46A+A-

BM'nin Suriye'deki ölümlere ilişkin olarak daha önce verdiği sayı 2700'dü.

BM İnsan Hakları dairesi sözcüsü Rupert Colville, son listedeki ölü sayısının kimlikleri doğrulanmış kişiler olduğunu; güvenlik güçlerinden bazı kayıpların da bilançoya dahil edilmiş olabileceğini belirtti.

Colville, Suriye'deki kayıp kişilerin bu listeye dahil edilmediğini bildirdi.

Salı günü, BM Güvenlik Konseyi, Suriye'ye uygulanması istenen önlemler konusunda görüş birliğine varamamıştı.

Bugün ortaya çıkan bazı video görüntülerinde protestocuların, BM Güvenlik Konseyi'ndeki oylamada veto oyu kullanan Rusya ve Çin'i kınamak üzere bu ülkelerin bayraklarını yaktıkları gözlendi.

Suriye'deki protesto gösterileri de devam ediyor. Beşar Esad muhalifleri, dün çeşitli kentlerde meydana gelen çatışmalarda 16 kişinin öldüğünü belirttiler.

Ülkedeki huzursuzlukların "teröristler ve silahlı çetelerin işi olduğunu" belirten Cumhurbaşkanı Beşar Esad, bu arada, Aralık ayında yerel seçimlerimn yapılacağını da duyurdu.

Protestocu gruplarınsa bunu kabullenmesinin beklenmediği ve muhalefetin artık reform taleplerinden vazgeçip Esad'ın iktidardan uzaklaştırılmasını istediği belirtiliyor.

BBC

HABERE YORUM KAT