1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. BM Raporu: Suriye Ordusu İdlib'te 3. Kez Kimyasal Kullandı
BM Raporu: Suriye Ordusu İdlib'te 3. Kez Kimyasal Kullandı

BM Raporu: Suriye Ordusu İdlib'te 3. Kez Kimyasal Kullandı

Birleşmiş Milletler'in Uluslararası bir soruşturmasından elde edilen rapora göre, Esed rejimi İdlib'de üçüncü defa kimyasal silah kullandı.

22 Ekim 2016 Cumartesi 11:37A+A-

Birleşmiş Milletler'e bağlı bir araştırma grubu, Esed rejimi muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib'de üçüncü defa kimyasal silah kullandığını açıkladı.

RadioFreeEurope'nin haberine göre, BM bünyesindeki Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPCW) tarafından yayınlanan rapor BMGK'ya sunuldu.

Suriye İnsan Hakları Ağı (SNHR), Esed rejiminin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) kimyasal silah kullanımını yasaklayan kararını üç yıl içinde 136 kez ihlal ettiğini açıklamıştı.

Beşşar Esed rejimine işaret edilerek "suçlunun" hala cezalandırılmadığı belirtilen raporda, " Esed rejimi BMGK kararından önce 33 kez zehirli gaz kullanmıştı. Karardan sonra ise kimyasal silahla 136 kez saldırı düzenledi." ifadelerine yer verilmişti.

Raporda, rejimin, zehirli gaz kullandığı bölgelerin yüzde 97'sinin muhaliflerin, yüzde 3'ünün ise IŞİD'in kontrolünde olduğuna dikkat çekilirken, kimyasal silahlı saldırıların en fazla İdlib, Şam kırsalı ve Hama'ya düzenlendiği kaydedilmişti.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT