1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. BM Libya Özel Temsilcisinden Darbeciler Lehine Öneri
BM Libya Özel Temsilcisinden Darbeciler Lehine Öneri

BM Libya Özel Temsilcisinden Darbeciler Lehine Öneri

BM'nin Fas'ta yürüttüğü Libya görüşmeleri BM temsilcisinin darbeciler lehine önerilerde bulunmasından dolayı tıkandı.

28 Nisan 2015 Salı 00:33A+A-

Lokman Doğmuş / Haksöz Haber

Libya’da Milli Genel Kongre adına Fas’taki görüşmelere katılan Salih el Mahzum,  Birleşmiş Milletler Libya Özel Temsilcisi Bernardino Leon’un son önerisinin kendilerinde hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Salih el Mahzum, önerinin önceki görüşmelerde hedeflenen dengeli siyasi çözümden uzak olduğunu, önceki görüşmelerde varılan kararların tamamından sapıldığını, yargı kararlarının ve devrimcilerin tamamen yok sayıldığını ifade etti. El Mahzum görüşmelerin önceki aşamalarının tamamını yok sayan son önerinin bu haliyle darbeci asker Hafter’e zaman kazandırma amaçlı olduğu intibaını verdiğini ifade etti.  El Mahzum buna rağmen görüşmelerden çekilmeyeceklerini de ekledi.

Öte yandan darbeci asker Halife Hafter Suudi kaynaklı El Arabiye televizyonuna verdiği demeçte Mısır yönetiminin Libya aleyhine bir karar almayacağını, Libya çıkarlarına aykırı bir karar alsa bile kendilerinin bu kararı destekleyeceklerini söyledi. Hafter ayrıca Yemen’de uygulanan “Kararlılık Operasyonu” benzeri bir operasyonun Libya’da (darbe karşıtlarına yönelik) gerçekleştirilmesine destek vereceklerini söyledi.

Libya’da 2014’te darbe girişiminde bulunan Hafter taraftarları ile darbeye karşı çıkan silahlı gruplar arasında çatışmalar halen devam ediyor. 

HABERE YORUM KAT