1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. "BM Gerekeni Yapmıyorsa İlgili Mercileri Zorlayacağız"
"BM Gerekeni Yapmıyorsa İlgili Mercileri Zorlayacağız"

"BM Gerekeni Yapmıyorsa İlgili Mercileri Zorlayacağız"

​​​​​​​Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs konusunda "BM, BM Güvenlik Konseyi ne gerekiyorsa yapacaksınız. Yapmıyorsanız hukuk içinde gerekeni yapmak için ilgili mercileri zorlayacağız." dedi.

16 Aralık 2017 Cumartesi 18:45A+A-

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Yalova İl Kongresi'nde konuştu.

Erdoğan konuşmasında Kudüs konusunda şunları belirtti:

"İsrail istemiyor diye Filistin'in, Kudüs'ün hakkını savunmaktan vazgeçmeyeceğiz." diyen Erdoğan, "Amerika'nın başka hesapları var diye Suriye'de bir terör devleti kurulmasına izin vermeyeceğiz. Irak'ın mezhep ve köken temelli bölünmesine seyirci kalmayacağız. AB'nin, NATO'nun, bir başka gücün ülkemizi ve milletimizi istiskal anlamına gelecek tavırlarına asla seyirci ve sessiz kalmayacağız." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, şöyle konuştu:

"Dün Bosna'da nasıl kardeşlerimizin yanında yer aldıysak, dün Kafkasya'daki kardeşlerimizin mücadelesine nasıl destek verdiysek, dün dünyanın her köşesindeki kardeşimizi nasıl yalnız bırakmadıysak, bugün de çok daha güçlü ve kararlı bir şekilde bunu yapıyoruz ve yapacağız. Ecdadımızın bize emaneti olan bu vakur duruştan asla vazgeçmeyeceğiz."

Erdoğan, "BM, BM Güvenlik Konseyi ne gerekiyorsa yapacaksınız. Yapmıyorsanız hukuk içinde gerekeni yapmak için ilgili mercileri zorlayacağız." dedi.

HABERE YORUM KAT