1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. BM: Gazze İnsani Standartların Çok Gerisinde
BM: Gazze İnsani Standartların Çok Gerisinde

BM: Gazze İnsani Standartların Çok Gerisinde

UNRWA Gazze Direktörü Schack, "Gazze, insani hayat standartlarından dahi yoksun." açıklamasında bulundu.

21 Ekim 2016 Cuma 12:27A+A-

Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Gazze Direktörü Bo Shack, Gazze halkının, insani hayat standartlarından dahi yoksun olduğunu bildirdi.

Schack, yaptığı yazılı açıklamada, Gazze'de elektrik ve yakıtın kısıtlı olması, su kirliliği, altyapı eksikliği, tekrarlanan silahlı şiddet olayları nedeniyle kronik sıkıntılar yaşandığını belirterek, "Bunlar, Gazze'de her gün yaşanan gerçekler. Gazze, insani hayat standartlarından dahi yoksun." ifadelerini kullandı.

Abluka, İsrail'in askeri operasyonları ve geniş çaplı yıkımın bölgede hayal kırıklığını artırdığını, şiddet ve başka yıkıcı çatışmaya neden olabilecek aşırılığa yol açtığını vurgulayan Schack, ablukanın tamamen kaldırılması hedefiyle acilen etkili bir adım atılmazsa Gazze'nin 2020'de yaşanmaz bir yer olacağını kaydetti.

Schack, bir bölgenin yaşanmaz hale gelmesinin halkını oradan göç etmeye zorlayacağını, bunun da halihazırda Suriye'de olduğu gibi kuraklık veya çatışmalara yol açacağına işaret ederek, bu durumda gençlerin umutsuzluğa sürükleneceği belirtti.

"ABLUKANIN KALDIRILMASI GEREKİYOR"

Gazze'de orta sınıfın kalmadığı, halkın yardımlara bağımlı, umutsuz ve depresif bir durumda olduğunu aktaran Schack, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"UNRWA'nın, 2000 yılında sağladığı yardım hizmetlerinden 80 bin kişi istifade etti. Halihazırda ise bu sayıda artış yaşandı ve 930 bin kişi yardımlardan istifade ediyor. Gazzeliler, ablukanın yol açacağı psikolojik etkiler altında kalabilir. Bu durumlar gerginlik, psikolojik sıkıntılar ve bölgede daha önce çok rastlanmayan intihar oranlarını artırabilir. Bu bağlamda, ablukanın kaldırılması gerekiyor."

HABERE YORUM KAT

1 Yorum