1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. BM, Doğu Guta ve İdlib’e Yönelik Saldırılardan Endişeli!
BM, Doğu Guta ve İdlib’e Yönelik Saldırılardan Endişeli!

BM, Doğu Guta ve İdlib’e Yönelik Saldırılardan Endişeli!

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı (WFP), Esed rejiminin ablukasındaki Doğu Guta ile İdlib’e yönelik son günlerde tırmanışa geçen saldırılardan büyük endişe duyulduğunu bildirdi.

16 Ocak 2018 Salı 17:55A+A-

Birleşmiş Milletler’e (BM) bağlı Dünya Gıda Programı (WFP) Sözcüsü Bettina Luescher, BM Cenevre Ofisi’nde düzenlenen basın toplantısında, Doğu Guta ve İdlib’e yönelik 2017 yılının sonunda yoğunlaşan saldırılarda sivillerin yaşadığı sayısız binanın harap edildiğini ve yüzlerce kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

İdlib’de Beşşar Esed rejimi ve müttefikleriyle direnişçiler arasında devam eden yoğun çatışmalar sonucu bölgedeki güvensizlik ortamının Hama, Halep’in batı kırsalı ve İdlib’in güney bölgelerine yayıldığını anlatan Luescher, bunun sonucu olarak İdlib’de son günlerde 100 bin civarı sivilin evlerini terk etmek zorunda kaldığını kaydetti.

AA’da yer alan habere göre, Luescher, WFP olarak aralık ayının sonu ve bu ay içinde yerinden edilmiş 70 bin sivile hazır yiyeceklerden oluşan erzak dağıttıklarını, ilerleyen günlerde 60 bin kişiye de bu kumanyalardan dağıtacaklarını ifade etti.

İdlib’e insani yardımları Türkiye üzerinden ulaştırdıklarını söyleyen Luescher, WFP ve ortaklarının bölgede yerinden edilen sivillerin durumunu yakından takip ettiğini belirtti.

“Siviller Hayvan Yemi ve Çöplerden Besleniyor”

Luescher, kuşatma altındaki Doğu Guta’daki yerleşim bölgelerine yönelik rejimin hava saldırıları ve topçu atışlarının devam ettiğinin altını çizdi.

Doğu Guta’da rejim ablukası altındaki 400 bin sivilin çok ciddi gıda, yakıt ve temiz su sıkıntısı çektiğini vurgulayan Luescher, son dönemde bölgeye yönelik bombardımanın şiddetini arttırdığını belirtti.

Bölgedeki gıda yetersizliği nedeniyle sivillerin hayvan yemi yediğini ve çöplerden beslendiğini söyleyen Luescher, Doğu Guta’nın Duma ve Harasta bölgelerinde ise halkın sürekli bombardımandan korunmak için sığınaklarda yaşamaya zorlandığına işaret etti.

Luescher, Doğu Guta ile “gerginliği azaltma bölgeleri” içinde yer alan İdlib iline yönelik son günlerde tırmanışa geçen saldırılardan büyük endişe duyduklarını sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT