1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MALİ

  4. ‘BM, Mali’ye de Kan ve Gözyaşı Götürecek’
‘BM, Mali’ye de Kan ve Gözyaşı Götürecek’

‘BM, Mali’ye de Kan ve Gözyaşı Götürecek’

İHH İnsani Yardım Vakfı Ankara Koordinatörü Hanefi Sinan, Mali’de yaşananlarla ilgili tüm insan hakları örgütlerine acil durum çağrısı yaptı.

27 Aralık 2012 Perşembe 06:11A+A-

Mali’nin Afrika’nın önemli zenginliklerine sahip olmasına rağmen dünyanın en fakir 5. ülkesi olduğunu dile getiren Hanefi Sinan, ülkedeki iç karışıklıklar sonrasında, Fransa’nın da baskısıyla Mali Hükümeti’nin Birleşmiş Milletler’den (BM) askeri müdahale talebinde bulunduğunu öne sürdü. BM’nin Mali’nin kuzeyinde askeri müdahaleye onay verdiğini vurgulayan Sinan, “Eğer plan bu şekilde uygulamaya geçerse Somali’de 1990 yılında alınmış karar ve akabindeki kan ve gözyaşının bir benzeri de maalesef bu bölgede görülecek” dedi.

Hanefi Sinan Mali’nin acil olarak maddi ve manevi desteğe ihtiyacı olduğunu dile getirerek, “Dünya genelindeki insan hakları örgütlerine ve vicdan sahibi çevrelere acil durum çağrısı yapıyoruz. Yalıtılmış dünya her türlü ayrılıkçı yapıya özgürlük tanımı getirirken, sadece Müslümanların kendisini ifade etmesini ‘terörize unsurlar’ olarak tanımlıyor” ifadelerini kullandı. (Yeni Akit) 

HABERE YORUM KAT