1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Bizi ya Filistin'e Döndürün veya Denize Atın"
"Bizi ya Filistin'e Döndürün veya Denize Atın"

"Bizi ya Filistin'e Döndürün veya Denize Atın"

Yermuk Mülteci Kampı'ndaki çocuklar ateş çemberinden kurtulmak istiyor.

01 Şubat 2015 Pazar 15:24A+A-

Çocukların sevgilisi olan cips, çikolata ve döner Suriye'nin başkenti Şam yakınlarındaki Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşayan Filistinli çocuklar için yemek istedikleri şeyler listesinden çoktan çıktı. Onlar artık sabah kahvaltısında bir tas mercimek çorbası ve öğle yemeğinde birazcık makarna bulabilirlerse çok seviniyorlar ve dünya adeta onların oluyor.

Üç yıldır Baas rejimi güçlerinin ve müttefiklerinin kuşatması altında yaşayan Yermuk Mülteci Kampı sakinlerinin evlerinde bazı sebzeler, maydanoz ve mercimekten başka bir şey kalmadı. Keskin nişancıların açtığı ateş nedeniyle Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışa Örgütü (UNRWA)'nın dağıttığı yardım paketlerinden almak da onlar için kolay değil.

10 yaşındaki Şehed Rıdvan isimli küçük kız ve anne-babası, "Filistin'de siz İsrail'e karşı savaşıyorsunuz. Orada hiç kimse açlıktan ölüyor mu?" diye soruyor.

Normalde Şehed ve 11 yaşındaki erkek kardeşi Muhammed'in şu an Taberiye gölü kıyısında dedesinden kalan ve hâlâ anahtarlarını sakladıkları evin önünde oynaması gerekiyor. Fakat tarih Filistinlilerin istediği gibi gelişmedi ve onları Yermuk Mülteci Kampı'na attı.

"Yaşantımız iyi değil. Dışarıya çıkmak ve akrabalarımızı görmek istiyoruz" diyen Filistinli küçük kız, Yermuk Mülteci Kampı'nda yaşadıkları cehennem hayatını ve o cehennemden kurtulma arzusunu şu anlamlı cümleyle ifade ediyor: "Ya bizi Filistin'e geri döndürün veya denize atın!"

FİEM

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

1 Yorum