1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bismil'de YDG-H’ye Operasyon
Bismil'de YDG-H’ye Operasyon

Bismil'de YDG-H’ye Operasyon

Bismil ilçesinde PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerine yönelik operasyonda 12 kişi gözaltına alındı.

06 Mayıs 2015 Çarşamba 14:22A+A-

Alınan bilgiye göre, İl ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, YDG-H üyesi olduğu belirlenen bazı şüphelilerin evlerinde eş zamanlı arama yaptı.

Örgüt adına ilçe merkezinde faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle 12 kişi gözaltına alındı.

İlçe Jandarma Komutanlığına götürülen şüphelilerin işlemleri sürüyor.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır'da yola döşenen bomba bu kez patladı

Öte yandan Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde baraj yoluna döşenen bomba, patladı. Yoldan geçen olmadığı için can kaybı yaşanmazken, aynı yerde piknik tüpü içine yerleştirilmiş ve patlamaya hazır ikinci bir bomba düzeneği bulundu.

Silvan İlçesi'nde yapımı süren Silvan Baraj inşaatına giden Boyunlu Köy Grup Yolu olarak da adlandırılan Silvan Barajı Lojistik Yolu üzerindeki bir menfeze yerleştirilen, el yapımı parça tesirli bir bomba dün akşam saat 01.30 sıralarında patladı. yoldan geçen olmadığı için can ve mal kaybı yaşanmadı.

Bugün sabah erken saatlerinde köylülerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma ekipleri, çevrede sıkı güvenlik önlemi aldıktan sonra, menfezde inceleme yaptı. Yapılan ilk incelemenin ardından bombanın patladığı yerde, piknik tüpü içerisine tuzaklanmış ikinci bir bomba düzeneği daha bulundu. Bomba düzeneği, güvenlik güçleri tarafından etkisiz hale getirildikten sonra, çevrede operasyon başlatıldı.

DAHA ÖNCE DE YERLEŞTİRİLMİŞTİ

Aynı yol üzerinde daha önce de bir çok kez farklı noktalara yerleştirilen mayın ve el yapımı bombalar, köylüler veya güvenlik güçleri tarafından farkedilerek etkisiz hale getirilmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT