1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Birzeit Üniversitesi Konsey Seçimlerini Hamas Kazandı
Birzeit Üniversitesi Konsey Seçimlerini Hamas Kazandı

Birzeit Üniversitesi Konsey Seçimlerini Hamas Kazandı

Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimleri kesin sonuçları açıklandı.

23 Nisan 2015 Perşembe 23:28A+A-

 Seçimleri, İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın öğrenci kolu İslami Kitle, Fetih Hareketi öğrenci kolu karşısında büyük bir çoğunlukla kazandı.

İslami Kitle seçimlerde toplam 3400 oy alırken Fetih Hareketi öğrenci grubu Eş-Şebibe sadece 2545 oy alabildi. Seçimlerde Sol İttifak'ın oyları 147'de kalırken, Öğrenci Kutubu grubu ise 695 oy aldı.

Bu sonuçlara göre İslami Kitle, Öğrenci Konseyi'nin toplam 51 sandalyesinden 26'sını, diğer gruplardan Eş-Şebibe 19, Öğrenci Kutbu 5 ve Sol İttifak da 1 sandalye kazandı.

Geçen yıl yapılan Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerinde Fetih Hareketi'nin öğrenci kolu Eş-Şebibe 2456 oyla 23 sandalye ve Hamas Hareketi'nin öğrenci kolu İslami Kitle de 2047 oyla 20 sandalye kazanmıştı.

Fetih liderleri, seçimlerden önce yaptıkları açıklamalarda, bu seçimlerin Batı Yaka halkının eğilimini yansıtacağını ve mevcut siyasi tablonun aynası olacağını söylemişti.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'a bağlı resmi televizyon kanalı seçimlere büyük ilgi göstererek saatlerce yayın yaptıktan sonra sonuçların netleşmeye başlamasıyla birlikte aniden yayınını kesti.

Meşal: "Birzeit Üniversitesi Seçimleri Gurur Verici"

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı Halid Meşal, Filistin davasının Hamas'tan, Fetih'ten ve diğer tüm gruplardan daha büyük olduğunu ifade etti.

Meşal, Filistinlilerin tümünü Filistin'i işgalden kurtarmak için ortak bir yolda ilerlemeye davet etti.

Hamas lideri, Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerini İslami Kitle'nin kazanması münasebetiyle bugün (23 Nisan Perşembe) düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, seçimleri kazanan öğrencilerden sorumluluk duygusuyla hareket etmelerini istedi.

Herkesi seçimler sırasında yaşananları unutarak hep birlikte öğrencilere hizmet için çalışmaya davet eden Meşal, Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerinin milli gurur kaynağı olduğunu ve seçimlerde herkesin kazandığını söyledi.

Seçimlerin Filistin'in ve Kudüs'ün işgalden kurtuluşuna giden yolun başlangıcı olduğuna işaret eden Meşal, tam bağımsız Filistin devleti için hep birlikte çalışma çağrısında bulundu.

İslami Kitle'nin Seçim Zaferi Batı Yaka'da Sevinçle Karşılandı

İslami Direniş Hareketi (Hamas)'ın öğrenci kolu İslami Kitle'nin dün yapılan Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerini net bir zaferle kazanması Batı Yaka'da sevinçle karşılandı.

İslami Kitle seçimlerde 51 üyeli konseyde 26 sandalye kazanırken rakibi Fetih Hareketi öğrenci kolu Eş-Şebibe ise sadece 19 sandalye kazanabildi.

Birzeit Üniversitesi öğrencilerinden binlercesi üniversite kampüsünde bir araya gelerek direniş ve İzzeddin El-Kassam Tugayları lehine slogan attı.

Birzeit Üniversitesi'nde bugün yapılan kutlamadan önce de dün gece sonuçların ilan edilmesinden hemen sonra Batı Yaka'nın birçok bölgesinde sevinç gösterileri düzenlendi.

İslami Kitle'nin Birzeit Üniversitesi Öğrenci Konseyi seçimlerinde kazandığı zaferin sevinci işgal zindanlarına da taşındı.

İşgal rejimine ait En-Nakab Sahra Cezaevi'nde tutulan Hamas üyesi esirler İslami Kitle'nin başarısını kutladı. Kutlamaya İslami Cihad üyesi esirler de katıldı.

HABERE YORUM KAT