1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. IRAK

  4. Birleşmiş Milletler: Bir Milyon Kişi Yerinden Olabilir
Birleşmiş Milletler: Bir Milyon Kişi Yerinden Olabilir

Birleşmiş Milletler: Bir Milyon Kişi Yerinden Olabilir

BM Genel Sekreter Sözcüsü Dujarric, Musul’a yönelik operasyona ilişkin, “Operasyonun ilk haftalarında 200 bin, en kötü senaryo düşünüldüğünde ise 1 milyon kişi yerlerinden edilebilir.” dedi.

18 Ekim 2016 Salı 23:57A+A-

AA’da yer alan habere göre, Birleşmiş Milletler (BM), Irak’ın Musul’a yönelik operasyonun ilk haftalarında 200 bin, en kötü senaryo düşünüldüğünde ise 1 milyon kişinin yerlerinden edilebileceğini bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, günlük basın toplantısında, operasyonun ilk 36 saatinde Musul’dan çok sayıda sivilin ayrılmadığını ancak ilerleyen günlerde yerinden edilenlerin sayısının artmasının beklendiğini söyledi.

Dujarric, “Operasyonun ilk haftalarında 200 bin, en kötü senaryo düşünüldüğünde ise 1 milyon kişi yerlerinden edilebilir.” dedi.

“Halep’e Yardım İçin 8 Saat Yeterli Değil”

Dujarric, Rusya’nın Suriye’nin Halep kentindeki hava saldırılarına 8 saat ara vermesine ilişkin ise, bu sürenin insânî yardımların ulaştırılması için yeterli olmayacağı söyledi.

Sözcü Dujarric, insânî yardımların ulaştırılması için en az 48 saate ihtiyaç duyulduğunu ve güvenlik garantisi verilmesi gerektiğini ifade etti.

Rusya Genelkurmay Başkanlığı Ana Operasyon Dairesi Başkanı Sergey Rudskoy, Rusya ve Esed güçlerinin, Halep’te sivillerin tahliyesi ve silâhlı grupların İdlib’e doğru şehri terk etmeleri için 20 Ekim’de TSİ 08.00-16.00 arasında “insânî mola” vereceğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT