1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. YEMEN

  4. Birleşik Arap Emirlikleri’ne “Savaş Suçu” Suçlaması
Birleşik Arap Emirlikleri’ne “Savaş Suçu” Suçlaması

Birleşik Arap Emirlikleri’ne “Savaş Suçu” Suçlaması

Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) Yemen’de çeşitli insan hakları ihlalleri işlediğini ve bu ihlallerinin “savaş suçu” niteliğinde olabileceğini savunan Uluslararası Af Örgütü, iddiaların soruşturulmasını talep etti.

12 Temmuz 2018 Perşembe 17:32A+A-

Uluslararası Af Örgütü (Amnesty International) Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) Yemen ile ilgili ağır suçlamalar yöneltti.

Deutsche Welle Türkçe’de yer alan habere göre örgütün kriz reaksiyon merkezinden Tirana Hassan, “BAE’nin Yemen’deki resmî olmayan hapishanelerinde işlenen insan hakları ihlallerinin savaş suçu olarak nitelendirilebileceğini, kaçırılan esirlere işkence yapılmasının buna örnek teşkil ettiğini” söyledi.

İran tarafından desteklenen Yemen’deki Husiler 2014 yılından bu yana Abdurabbu Mansur el-Hadi’ye bağlı güçlerle çarpışıyor.

2015 yılından bu yana el-Hadi yönetimini destekleyen Suudi Arabistan’ın liderliğindeki koalisyonda BAE önemli rol oynuyor.

Af Örgütü 2016 -2018 yılları arasında el-Hadi yönetimine bağlı güvenlik birimlerince kaçırılan 51 kişinin kayıp olduğunu duyurdu.

Örgüt serbest bırakılanlarla kayıpların ailelerinden topladığı bilgileri rapor haline getirdi.

Bir esir serbest bırakıldıktan sonra Af Örgütü’ne yaptığı açıklamada, koalisyonun Aden’deki üssünde BAE askerlerinin işkencesine maruz kaldığını anlattı.

Af Örgütü BAE ve ABD’den iddialarla ilgili araştırma yapılmasını talep etti.

HABERE YORUM KAT