1. HABERLER

  2. HABER

  3. Birgit Özür Dilemiyor, Konsey Dökülüyor
Birgit Özür Dilemiyor, Konsey Dökülüyor

Birgit Özür Dilemiyor, Konsey Dökülüyor

Fotomontaj fotoğrafı delil diye gösteren Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit’e tepki devam ediyor.

06 Ekim 2012 Cumartesi 09:51A+A-

YAPRAK DÖKÜMÜ SÜRÜYOR, ORHAN BİRGİT İSTİFA ETMİYOR

Basın Konseyi Başkanı Orhan Birgit’in fotomontaj fotoğrafla Türkiye’yi Suriye’ye silah taşımakla suçlamasından sonra başlayan istifalar devam ediyor. Gökmen Karadağ ve Enver Aysever’in ardından Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nurşen Mazıcı ile gazeteci - yazar Necef Uğurlu da konseyden istifa etti. Prof. Mazıcı, “Ben, fotomontaj konusu ile ilgili olarak istifa ettim” dedi. İstifa etmeden önce Basın Konseyi’ni fotomontaj skandalı konusunda özür dilemeye çağıran TV 8 yöneticisi Gökmen Karadağ, Basın Konseyi’nin gelenekçi yapısının sürdüğünü belirterek, değişim yaşayamadıklarını söyledi.

Gelenekçi yapı değişmedi

İstifaları yorumlayan Karadağ, şunları söyledi: “Ben, kurulu eleştirenlerdendim. Ama konseye katılmam yönünde teklif gelince, bir iletişim doktoru olarak katılmayı kabul ettim. Biz diğer üyelere göre genç olanlar, listede en az oyu alarak seçildik. Diğer üyeler bize en az oyu verdiler. Kuruldaki pek çok teklifimiz de çok az kabul gördü. Buna karşın kurulda çeşitli başarılı çalışmalar yürüttük. Meslek ilkeleri komisyonu kurduk. Bu son fotomontaj ile ilgili bir özür dilenmesini istemiştik. Bu yapılmadı. Biz gelenekçi yapıyı değiştiremeyeceğimizi gördük. Benimle aynı gün istifa etmek isteyen Enver Aysever’den Prof. Nurşen Mazıcı ile Necef Uğurlu ‘Belki bir açıklama, özür gelir’ diyerek bir süre daha beklemesini istedi. Ama o özür ya da açıklama gelmeyince Enver istifa etti.

Değişim yeterli düzeyde değil

Konsey, Oktay Ekşi dönemine göre çok az değişebildi. Ekşi döneminde gazeteci olmayan kişilerin de yüksek kurula girişine ilişkin çalışmalar yapılmış ve bugün de bu durum devam ediyor. Gelenekçi yapı çok güçlü olarak sürüyor. Özre direnilmesini anlayamıyorum. Konsey için statükocudur ifadesini kullanmıyorum ama bizim eleştirdiğimiz tarihsel süreçten çok uzaklaşıldığını düşünmüyorum. Konseydeki değişim yeterli düzeyde değil.”

Konseyden yeni istifalar olup olmayacağı yönünde de konuşan Gökmen Karadağ, “Sanmıyorum. Konseyden bizden başka istifa geleceğini de düşünmüyorum. Gelenekçi yapı devam ediyor” dedi. (star)

HABERE YORUM KAT