1. HABERLER

  2. HABER

  3. 'Bira Festivali' Rezilliğine Tepkiler Büyüyor!
Bira Festivali Rezilliğine Tepkiler Büyüyor!

'Bira Festivali' Rezilliğine Tepkiler Büyüyor!

CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Antalya’daki bira festivalinin bir benzerinin bugün de İstanbul’da yapılacak olması büyük tepki topluyor.

08 Ekim 2011 Cumartesi 05:37A+A-

Bira Rezilliğine Tepkiler Büyüyor!

CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Antalya’daki bira festivalinin bir benzerinin bugün de İstanbul’da yapılacak olması büyük tepki topluyor.

Antalya’daki bira festivalinin bir benzerinin bugün de İstanbul’da yapılacak olması büyük tepki topluyor. Almanların 200 yıllık büyük geleneği olan Oktoberfest adlı festivalin logosu olarak Sultanahmet Camii siluetinin kullanılması tepkileri tırmandırdı. Çirkin etkinliğe Kültür Bakanlığı’nın yanısıra muhafazakâr kimliği ile tanınan Coşkun Sucuklarının da sponsor olduğu ortaya çıktı.

CHP’li Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle düzenlenen Antalya’daki bira festivalinin bir benzerinin bugün de İstanbul’da yapılacak olması büyük tepki topluyor.

Almanların 200 yıllık büyük geleneği olan ve bira içmeyi daha keyifli hale getirmeyi amaçlayan Oktoberfest adlı festivalin bugün ve yarın Parkorman’da gerçekleştirilmesi planlanıyor. Festivalle ilgili yapılan açıklamalarda “Türkiye’de satışı yapılan tüm biraların bir arada bulunduğu ilk festival olma özelliğini taşımaktadır” deniliyor.

REZİL LOGO

İstanbul Oktoberfest, festivalle ilgili bir web sitesi hazırladı. Sitede festival logosu olarak Sultanahmet Camii silueti de kullanıldı. Bira içilerek türlü rezilliklerin yaşanacağı bir etkinlik için cami figürünün logo olarak kullanılması büyük tepki çekti. Festival organizatörleri, Kültür Bakanlığı’nın kendilerini desteklediğini de yine web sayfasında duyurdular. Bugün başlayacak olan festival, Almanya’da her yıl 6 milyon kişinin katılımıyla gerçekleşen festivalin Türkiye ayağı olarak bundan sonra her yıl tekrarlanacak. Festival alanında bin metrekarelik dev çadır kurulacak, “Bavyera usulü” yiyecekler ve içecekler satışa sunulacak. Sitede, bira fiyatlarında “öğrencilere indirim” yapılacağı bilgisi de yer alıyor.

SİYAH ÇELENK

Türkiye Yeşilay Cemiyeti, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da desteklenen “Octoberfest İstanbul” festivalini protesto etti. Yeşilay üyeleri, Bakanlık binası önüne siyah çelenk bıraktı ve bir de açıklama yaptı. Yeşilay Başkanı Muharrem Balcı imzalı açıklamada, Bakanlığa bira festivaline verdiği destekten ötürü büyük tepki gösterildi.

“BAKANLIK, HALKI KARŞISINA ALIYOR”

Açıklamada ‘Octoberfest’ adıyla bilinen ve Almanya ve Alman kültürüne ait olan “BİRA FESTİVALİ” Antalya’nın ardından İstanbul’da kutlanacakken‚ bu sefer Türkiye Cumhuriyeti’nin Kültür Bakanlığı da festivale doğrudan destek vermektedir. Ne yazık ki Kültür Bakanlığı bu festivale destek olarak halkı karşına almaktan çekinmemektedir” denildi.

BÜYÜK İHANET

“Birbirinden farklı bira çeşitlerini herkesin tadabileceği” gibi sloganlarla gerçekleştirilecek olan festivalin tek amacının alkol kullanımını artırmak olduğu belirtilen açıklamada, şöyle denildi: “Bu festivalin düzenlenmesi bile büyük ihanettir. Bu ihanete devletin en önemli Bakanlığının resmen destek olması‚ Bakanlığın gözetimi altında bu festivalin düzenlenmesi kabul edilemez.”

KÜLTÜR BAKANLIĞI VE COŞKUN ET ŞAŞIRTTI!

Etkinliğe Kültür Bakanlığı’nın yanısıra muhafazakâr kimliği ile tanınan Coşkun Sucukları’nın da sponsor olduğu haberleri tepkileri tırmandırıyor.

HABER KALDIRDI AMA!..

Mütedeyyin kesime yakın bir firma olarak tanınan Coşkun Et’in bu festivalde yer alması ise şaşkınlığa yol açtı. Web ortamında tepkilerin artması üzerine Coşkun Et, etkinliğe verdiği destekle ilgili olarak web sayfasına koyduğu “Coşkun Et’le Festival Coşkusu!” başlıklı ve “Coşkun Et’in sponsorluğundaki festivalde dünyanın bütün bira çeşitlerini deneme imkânınız olacak” ifadelerini içeren haberi kaldırdı.

ŞÜKRÜ MACUN / YENİ AKİT

Sponsorlar

 

International Women of Istanbul

İstanbul İşviçre Kulubü Derneği

Roma Kulübü Derneği

Türk-Japon Kadınları Dostluk Ve Kültür Derneği

C&A Brenninkmeijer

Haribo

 

Öztiryakiler

Ada Turizm

Delicco

Backhaus

 

Snickers

 

Capacity Alışveriş Merkezi

Helen Harper

Eastpak

Power Fm

Euro Flora

Narpost

Nehir Nakliyat

 

Not: Daha önce Oktoberfest İstanbul sitesinde sponsorlar listesinde yer alan Memorial Sağlık Grubu, Karaköy Güllüoğlu ve Çoşkun Sucukları yaptıkları açıklamalarla isimlerinin kendilerinin bilgisi dışında sponsor listesine yerleştirildikleri açıkladılar. 

HABERE YORUM KAT

8 Yorum