1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Bir Sol Sefalet Ülkesi: Kuzey Kore
Bir Sol Sefalet Ülkesi: Kuzey Kore

Bir Sol Sefalet Ülkesi: Kuzey Kore

Ülke genelinde tarlalarda gördüğümüz kadarıyla esas tarım aleti saban. Kırsaldaki insanlar, kadın, erkek, bazen de çocuk, tarlalarda çalışıyor. Ülkenin yarısına yakınını gezdiğimiz 14 gün boyunca üç adet traktör gördük.

06 Ocak 2019 Pazar 12:23A+A-

Gazeteci Ece Göksedef Kuzey Kore İzlenimlerini BBC Türkçe için yazdı:

Dünyanın en kapalı ülkesi olan ve yabancıların özel izinle girebildiği Kuzey Kore'de, bize en sık söylenen cümle ülkede hiçbir yasağın olmamasıydı. Ancak yeri geldiğinde tuvalete bile özel izinle gidebildik. BBC Türkçe'de çalışmaya başlamadan önce turist vizesiyle Nisan ayında katıldığım 14 günlük geziden izlenimler:

Pekin'den Kuzey Kore'nin başkenti Pyongyang'a yaklaşık iki saat süren yolculuğun neredeyse tamamı, uçakta açılan ekranlarda kadınların çalıp söylediği propaganda müzikleri konseri ve Kuzey Koreli askerlerin kahramanlık görüntülerini izleyerek geçti.

Nasıl bir ülkeye giriş yaptığımızı anlatmanın en güzel yolu bu olsa gerek.

Uçaktaki dergide "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti, herkesin tüm haklarını özgürce kullandığı ve geleceğe umutla baktığı bir ülke" olarak tanımlanıyor.

Propaganda filmleri eşliğinde ülkeye giriş, pasaport ve vizeye el konulması: Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne hoş geldiniz!

_105072684_8e7adda3-0b4e-4858-aaaa-d4f6f90a25d4.jpg

Uçaktan iner inmez bizi karşılayan rehberler "Lee" ve "Kim"in yaptığı ilk şey (neredeyse her turist grubunun rehberleri kendilerini böyle tanıtıyor) "güvenlik sebebiyle" pasaportlarımızı ve ayrı birer kağıda basılan vizelerimizi toplamak oldu. "Bunlarsız sakın bir yere gitmeyin" diye de uyardılar. Özetle, yanımızda Lee ve Kim olmadan hareket etmemiz imkânsız hale getirildi.

HABERE YORUM KAT

2 Yorum