1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Bir Savaş ve Çocuk Hikâyesi: The Box
Bir Savaş ve Çocuk Hikâyesi: The Box

Bir Savaş ve Çocuk Hikâyesi: The Box

​​​​​​​The Box, hikâyesi, kurgusu ve çizgisiyle oldukça başarılı ve etkileyici bir animasyon.

23 Aralık 2018 Pazar 15:54A+A-

HAKSÖZ HABER

Merve Çirişoğlu Çotur’un hikâyesini yazıp yönetmenliğini yaptığı Karton Kutu (The Box), savaşlardan etkilenen milyonlarca çocuktan birinin hikâyesini konu alıyor. University of the Arts London'da Animasyon bölümünde yüksek lisans projesi olarak hazırlanan animasyon, 50’den fazla ülkede 225 uluslararası film festivalinin özel seçkisinde yer aldı, 19 festivalde finalist oldu ve 10’u 'En İyi Animasyon', 'En İyi Öğrenci Filmi' olmak üzere 44 ödülün sahibi oldu.

Film, savaş yüzünden mutlu hayatı birdenbire değişen ve bir dizi sıkıntının içine düşen Suriyeli bir çocuğu anlatıyor. Savaş, sadece hayatları değiştirmiyor, aynı zamanda karton kutunun fonksiyonunu da değiştiriyor. Önce özenle hazırlanmış bir oyuncak evken, sonra tehlikelerle dolu mülteci kampında bir barınağa ve nihayetinde umuda taşıyan bir bota dönüşüyor.

İşte o film:

The Box’u Ortaya Çıkaran Sürecin Hikâyesi

Lisansını Boğaziçi Üniversitesi Matematik Öğretmenliği bölümünde, yüksek lisansını University of the Arts London Animasyon bölümünde birincilikle tamamlayan Merve Çirişoğlu’nun iyilik yolundaki başarı hikâyesi The Box ile sınırlı değil. Öğrencilik yıllarında tasarlayıp koordine ettiği Kitap Ayracı Projesi, Türkiye’nin 70 şehrinde on binlerce kişiye ulaştı ve çalışmalar sonucu elde edilen gelir ile bir yetimhane ve bir okul inşa ettirdi. 2014’te yetim çocuklar için İyilikhane Yetimlerle Dayanışma Derneği’ni kurdu ve halen başkanlığını yürütüyor. Londra’da animasyon ve illüstrasyon üzerine kurduğu şirketinde çalışmalarını sürdürüyor.

İşte bu hikâyeyi anlattığı video:

HABERE YORUM KAT

2 Yorum