1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Bir İhvan Üyesi İle Sisi Zindanları ve Mısır Üzerine
Bir İhvan Üyesi İle Sisi Zindanları ve Mısır Üzerine

Bir İhvan Üyesi İle Sisi Zindanları ve Mısır Üzerine

​​​​​​​Durmuş Kancı'nın, şu anda Malezya’da ikamet eden Sisi cuntasının zindanlarında 3 yılını geçiren bir ihvan üyesi ile gerçekleştirdiği röportajı ilginize sunuyoruz:

09 Ocak 2019 Çarşamba 04:55A+A-

Mısır’da Muhammed Mursi’ye yapılan darbenin üzerinden neredeyse 6 yıl geçti. Bir hatırlatma olarak bu yazımızı değerli kardeşim, A.M ile yaptığımız röportaja ayırdık. Kendisi olayların bizzat kanlı canlı tanığı. Eylemlerde meydanlardaydı. Darbeden sonra üç yılını Sisi diktatörlüğünün zindanlarında geçirdi. Şu an Malezya’da eğitimine devam ediyor. İsminin ve fotoğrafının yer almasının sorun olacağını düşündüğü için bunları ekleyemedik.

Bu röportaj vesilesiyle, Muhammed Mursi ve dava arkadaşlarının dik duruşlarını buradan selamlıyor, acılarımızın unutulmamasını umut ediyoruz.

-Değerli Kardeşim A.M öncelikle bize kendinden ve ailenden bahseder misin?

Bismillahirrahmanirrahim. 1988’de Kahire’ye yakın olan Gize şehrinde doğdum. Babam kimya öğretmeni. Annem ise doktor. Toplam yedi kardeşiz. Hamdolsun ailem sorumluluk sahibi. Ailem, İhvan-ı Müslimin’i yakından tanıyor, onlarla gönül ve komşuluk bağları var ama İhvan’ın aktif üyesi değiller. Ben de ailemin bu bağından dolayı küçüklükten beri İhvan’da yetiştim. Aynı zamanda abimde İhvan’dandı, fakat o devam etmedi. Elhamdulillah ben devam ettim.

-Peki, üniversite sürecinde İhvan’la ilişkin ne durumdaydı, çalışmalara katılıyor muydun, yani aktif miydin?

Aslında lise dönemimde biraz uzaklaşmıştım. Üniversitede tekrar döndüm. İhvan’ın tarihine dair okumalarımı artırdıkça daha da bağlanıp sevmeye başladım. Ve İslam’a, Allah’a daveti çok seviyordum. Bu sevgimden dolayı Ezher Üniversitesi, Davet Fakültesi’ne girdim. Bu fakültedeyken kardeşlerle beraber İslami faaliyetler düzenleyip, insanları ıslah etmeye çalışıyor ve tebliğ görevimizi yerine getiriyorduk. Yani aktiftim. Sonra 2010 yılında eğitimimi tamamlayarak bu fakülteden mezun oldum.

Röportajın Devamı >>>