1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Bir ’İç-İktidar Sürtüşmesi’ne Doğru mu?
Bir ’İç-İktidar Sürtüşmesi’ne Doğru mu?

Bir ’İç-İktidar Sürtüşmesi’ne Doğru mu?

SELAHADDİN E. ÇAKIRGİL gündemi yorumluyor:

25 Mart 2015 Çarşamba 04:09A+A-

Bülend Arınç, hissî / duygusal tarafı ağır basan bir siyasetçi olarak bilinir. Sık sık duygulanıp gözyaşını tutamaması bazan muhaliflerince alay konusu yapıldığı gibi, işlerine geldiği zaman da ’AK Parti’nin vicdanı..’ gibi ifadelerle övdükleri de biliniyor.

’Gezi Hadiseleri’ denilen o büyük karışıklık günlerinde, Kuzey Afrika ülkelerinde resmî bir ziyarette bulunan Tayyîb Erdoğan’ın yerine, Başbakan Vekili olarak o krizi nasıl zayıf yönettiği hatırlardadır. Neredeyse, ringe havlu atılıyordu..

Daha önce de, 2010 tarihinde Mavi Marmara Gemisi hadisesi patlak verince, yine resmî bir ziyaret için Latin Amerika ülkelerinde bulunan Tayyîb Erdoğan’a Başbakan Vekili olarak vekalet ederken, ilk anda ne diyeceğini kestirememiş, bu saldırıdan dolayı ilk tepkisini, ’Bundan dolayı, kimse bizden İsrail’le savaşacağıımızı beklemesin..’ gibi acaib bir lafla ortaya koymuştu; güya, kontrol dışı bir durum olmasın diye tedbir mahiyetinde..

F.G. konusunda ise, ikircikli tavırlarıyla dikkati çekiyordu, Arınç.. ’Muhterem Hoca Efendisi’nin kendileri aleyhine yaptığı onca hakaret ve bedduaları bir kenara koyuyor ve ’keşke M. Hoca Efendi bu tartışmaların dışında kalsa.. Ayrıca, bize yine beddualar etmiş; etmese de, bir-iki cümle cümle ile memleketi huzura kavuştursa.. ’ gibi, kendi yönetim yetkisini yetkisiz birisinin himmetine bırakmak gibi bir zaaf sergiliyordu.

AK Parti’nin Kızılcahamam’da yaptığı medyaya kapalı toplantılardan birinde, Başbakan Erdoğan’ın öğrenci evleri konusunda söylediği ileri sürülen sözler -sadece- Zaman’da yer alınca, Bülend Bey, hemen, ’Bu gibi asparagas / uydurma haberlerle meşgul olacak vaktimiz yok bizim..’ diyecekti.

Yazının Devamı >>>