1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Bir Gezi Parkı Şarkısı: “Ağaç Kurdu”
Bir Gezi Parkı Şarkısı: “Ağaç Kurdu”

Bir Gezi Parkı Şarkısı: “Ağaç Kurdu”

Grup Yürüyüş’ün, geçen yıl Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yaptığı “Ağaç Kurdu” adlı şarkıyı olayların yıldönümünde yeniden hatırlayalım.

31 Mayıs 2014 Cumartesi 14:35A+A-

HAKSÖZ-HABER

Grup Yürüyüş, geçen yıl Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili “Ağaç Kurdu” adlı bir şarkı yapmış; laik hayat tarzını amaçlayan Gezi kalkışmasını ironik bir üslupla eleştirmişti.

Albüm ve konserlerinin yanı sıra aktüel olaylara ilişkin sosyal medyada yayınladığı şarkılarıyla dikkat çeken Grup Yürüyüş, daha önce de asit kuyuları, darbeler ve Ergenekon’la ilgili şarkıları; 17 Aralık operasyonu sonrası paralel yapı ile ilgili şarkısı ile gündem olmuştu. Grup, geçtiğimiz günlerde de Somalı madenciler için yaptığı bir eseri yine sosyal medyadan paylaştı. Gezi Parkı olaylarıyla ilgili yaptığı “Ağaç Kurdu” da bu yöndeki çalışmalardan biriydi.

Gezi Parkı olayları sürecinde kimi çevrelerin hangi hevesle olayları körüklediklerini kimi çevrelerin de bu süreçte nasıl bir çelişkiler yumağına girdiklerini göstermek amacıyla bu şarkıyı yapan Grup Yürüyüş’ün şarkısı sosyal medyada yankı uyandırmıştı. Şarkının sözleri göstericilerin tutarsızlıklarına, darbe özlemlerine, İslam düşmanlıklarına ve kapitalist iştahalı sermayedarların ağlarına nasıl yakalandıklarına dikkat çekiyor.

Amatör bir kayıtla ev ortamında kaydedilen şarkı, olaylarla ilgili görüntülerden oluşan bir kliple Youtube’da yayınlanmıştı. Gezi olaylarının yıldönümünde bir kez daha dinleyelim istedik:

HABERE YORUM KAT