1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. FİLİSTİN

  4. Bir Filistinli Katledildi; El Halil Gergin!
Bir Filistinli Katledildi; El Halil Gergin!

Bir Filistinli Katledildi; El Halil Gergin!

İsrail askerlerinin El Halil'de alışverişe çıkan 17 yaşındaki Filistinli bir genci katletmesi tepki çekti.

13 Aralık 2012 Perşembe 11:10A+A-

İşgalci İsrail askerleri, Batı Şeria'nın güneyindeki El-Halil kentinde 17 yaşındaki bir Filistinliyi katletmesi sonrası şehirde gerginlik başladı. İsrail, şehre giriş ve çıkışları yasaklarken, gece şehirden sık sık silah sesleri geldi. 

Muhammed Selayime adındaki Filistinli genç, El-Halil'deki İbrahim Camisi yakınında İsrail askerleri tarafından açılan ateş sonucu katletmişti.

Filistin yönetimi, bir açıklamayla cinayeti kınayarak, ''İsrail'deki aşırı sağcı hükümet, cinayet ve yıkımlar ile bölgeyi yeni bir şiddet sarmalına çevirmeye çalışıyor'' dedi.

Görgü tanıkları, Selayme'nin doğum gününü ailesiyle kutlamak için bazı ihtiyaçlarını almak üzere alışverişe çıktığını ancak vücuduna altı mermi isabet etmesi sonucu olay yerinde hayatını kaybettiğini ifade etti.

İsrail, 151 Filistinlinin hayatını kaybettiği Gazze saldırısının ardından ateşkes anlaşmasına varılmasına rağmen Filistin'deki saldırgan tutumunu sürdürüyor.

EL HALİL'DE ÇATIŞMA

İşgal altındaki Batı Yaka'nın El-Halil vilayetinde 17 yaşındaki Muhammed Ziyad Avad Es-Selayime isimli Filistinli gencin işgal güçlerince şehit edilmesi üzerine dün akşam (12 Aralık Çarşamba) yaşanan çatışmalarda birçok Filistinlinin yaralandığı bildirildi.

Filistin Enformasyon Merkezi'nin görgü tanıklarından edindiği bilgiye göre, El-Halil'in Eski Belde semtinde Babu'z-Zaviye bölgesiyle Tarık Bin Ziyad okulu çevresinde Siyonist işgal güçleriyle Filistinliler arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalar sırasında Filistinli gençlerden bazılarının yaralandığı ve bazılarının da boğulma tehlikesi geçirdiği, Filistinli gençlerin de işgal askerlerine taşlarla ve molotof kokteylleriyle karşılık verdiği, molotof kokteyli isabet eden işgal güçlerine ait askeri bir aracın yandığı ve en az bir askerin yaralandığı belirtildi.

El-Halil vilayetine bağlı Dura kentinin doğu mahallesinde de Filistinli gençlerin iki işgal devriyesini kuşatarak taş yağmuruna tuttuğu, bunun üzerine işgal askerlerinin yoldan geçen araçları durdurup içindekileri inmeye zorladığı ve Filistinli gençlere karşı canlı kalkan olarak kullandığı ifade edildi.

 

HABERE YORUM KAT