1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Bir Duruş Hikayesi: Grup Genç
Bir Duruş Hikayesi: Grup Genç

Bir Duruş Hikayesi: Grup Genç

Yeni Akit Gazetesi Grup Genç’le 20 yılı aşkın süren sanat yolculuklarını konuştu.

05 Haziran 2016 Pazar 16:40A+A-

Ali Asım Ağaoğlu / Yeni Akit

Kara Zulüm, Şehitler Ölmez, Mescid-i Aksa, Kızıl Lale, Slogan, Kan Toprağa Düşünce, Özgürlük Türküsü, Örtü Uğruna, Sabır Düştü, Özgürlük Türküsü, Güneşi Tutamadım, Acı, Kuşandım Aşkını, Sözü Var, Kurtuluş, Irak İllerde, Gül Dalı gibi birçok eserini ezbere bildiğimiz Grup Genç bu haftaki konuklarımız. Hepimizi ‘Biz’ yapan hikayemize dair bu şarkılara soluk veren dostlarla sohbetimize hoş geldiniz.

- Bu şarkıların ve bu beraberliğin özeti ile başlayalım mı ne dersiniz ?

İzzet Okumuş: Bir duruş, bir oluş, bir yol alış hikayesi diyebiliriz buna. Bir duruş; varlıkta olmanın idrakini takdir etmeye dair o ‘Göksel Ürperti’ ile birlikte, yeryüzüne dair adalet ve merhametten yana ödünç alarak ifade edelim. ‘Klas Duruş’ ve tabii ki birlikte kardeşçe duruş uğraşı. Bir oluş, yola koyulduğumuz ilk günlerin heyecanından ayrılmadan sözümüzü sükutumuzu ve duruşumuzu olgunlaştırmak gayreti. Bu gayretin ve birlikte oluşun yükünü beraber omuzlamak.

Bir yol alış; aynı aidiyetlerin gölgesinden ve izinden yürüme sorumluluğunu unutmadan sedamızı birlikte hoş kılmak çabası diyelim.

- Biz bu ezgilere kulak verenler olarak önce samimiyet ve o samimiyetin ses ve hayatla ifadesini önemsedik belki de. Teknik  unsurlar şarkıların ayrılmaz parçası mı?

Mahir  Arslan: Teknik şartların kusursuzluğu ve duygunun kusursuzluğu yolunda bir uyum yakalama uğraşı biteviye bir uğraş tabii ki, bizde bunun için kapasitemiz ölçüsünde emek harcamaya devam edeceğiz.

- Eski soluğun kalmadığı yeni neslin bir Z kuşağı olduğundan söz edildi durdu. Sizin şarkılar üzerinden genişleterek bu konu ile ilgili söyleyeceklerinizi merak ediyorum doğrusu?

İzzet  Okumuş: Her zaman ve nesil sırası gelince varlık sahnesinde yerini alır bütün bu sahne alışlarda iyiler kötüler hep olagelmiştir. Evvelin övgüsü şimdinin yergisi şeklinde bir genelleme sıhhat içermez kuşkusuz. Gerçi hayat zevale akar ama bize düşen bulunduğumuz bu sahnede iyilik rolüne talip olmak o güzel şarkıyı aramak ve o şarkının sesi olmaya çaba sarf etmek. Her zamanın bir şarkısı vardır o şarkıyı duygu ve düşünce işçiliği ile ve biteviye aramak bizi olduran bir çabadır aynı zamanda.

Murat  Polat: Ayrıca teknik ve anlaşılır bir ayrıntıyı paylaşmış olalım bu sadette (gülerek). Hitit tabletlerinde çözümü yapılan bir yazıda ‘ne olacak bu gençliğin hali’ diye yazılı imiş. Latife bir tarafa bu sorun çok eski bir sorun, bu dönemin ya da önceki dönemin değil insanın oluş hikayesinin bir parçasıdır kanaatimizce.

- Yeni bir albüm hazırlığı var mı?

Murat Polat: İlk dört albümün 21 eserini içeren bir arşiv hazırlığımız son aşamaya geldi. Enstrüman kayıtları bitti, şan kayıtlarının tamamına yakını bitti. Bir iki eserle birlikte koro ve vokal kayıtlarımızdan sonra teknik aşamalar başlayacak en kısa sürede. Bu arşivi dostlarla paylaşmayı arzu ediyoruz tabi ki.

Mahir  Arslan: Bu çalışma bir çok açıdan bütün müzik camiası için önemli bir çıta olacak bunda iddialı olduğumuzu söyleyelim. Önceki iki albümü çalıştığımız sevgili Fatih Ihlamur’u burada anmadan geçmeyelim ülkemizde kalitesi takdir edilememiş kıymetli bir müzik adamı. Eksik olmasın...

HABERE YORUM KAT