1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bir Başörtü Hazımsızı da Elazığ’da
Bir Başörtü Hazımsızı da Elazığ’da

Bir Başörtü Hazımsızı da Elazığ’da

Başörtülü öğrencileri fotoğrafla fişlemiş

23 Eylül 2013 Pazartesi 05:28A+A-

Sinan Yavuzoğlu / Yeni Akit

Geçtiğimiz eğitim yılında Elazığ’da görev yaptığı İMKB Kız Meslek Lisesi’nde kız öğrencilerin derslere başörtüsü ile girmelerini engellemeye çalışan, bunu başaramayınca daha da ileri giderek öğrencilerin fotoğrafını çeken, olayı öğrenen velilerin okulu basmasına sebep olan İngilizce öğretmeni Önder Kantaş hakkında ciddi bir yaptırım uygulanmaması tepki çekiyor.

Ajan mı Öğretmen mi?

Önder Kantaş adlı İngilizce öğretmeni, öğrencilerin başörtüsü ile okula gelmelerini engelleyememesi üzerine cep telefonu ile fotoğraflarını çekerek psikolojik baskı kurmaya çalışmış, bunun üzerine veliler okulu basarak Kantaş’a müdahale etmek istemişlerdi. Öğrencilerin fotoğraflarını çekerek, ‘Sizi idareye şikayet edeceğim’ gibi tehditlerde bulunduğu öne sürülen Kantaş hakkında inceleme başlatan Elazığ İl Milli Eğitim Müdürlüğü sadece maaş kesim cezası ile yetindi.

“Başka Çocukları Zehirlemesin”

8 yıldır İMKB Lisesi’nde görev yapan İngilizce Öğretmeni Kantaş’ın bu sene tayinini yine Elazığ Merkez’de bulunan Sosyal Bilimler Lisesi’ne aldırdığını söyleyen vatandaşlar, çağdışı bu kafanın okullarda yerinin olmaması gerektiğini, başka çocukların bu gerici zihniyetin eline teslim edilemeyeceğini söylüyorlar.

Baskıyı Kendisi Yaptı, Mobingden Yakındı

Öte yandan İngilizce Öğretmeni Önder Kantaş’ın İMKB Kız Meslek Lisesi’nde 8 yıl beraber görev yaptığı öğretmen arkadaşlarını ve kendisini öfkeli velilerin elinden kurtaran okul idaresini Cumhuriyet Savcılığı’na şikayet ettiği öğrenildi. Kız öğrencilere her türlü baskıda bulunan Kantaş’ın kendisine mobing uygulandığını öne sürmesi manidar bulundu.

Kantaş Kendini Bakın Nasıl Savunmaya Çalıştı

Bu arada konuyla ilgili görüşlerini aldığımız Önder Kantaş, geçtiğimiz yıl okula atanan yeni müdürün kendilerinden kılık kıyafet kanununa uyulmasını istediğini, bunun üzerine çocuklara bilgilendirmede bulunduklarını, öğrencilerin ise bunu, ‘hocamız başörtüsüne karşı’ şeklinde algılamış olabileceklerini söyleyerek kendini savunmaya çalıştı. Milli Eğitim tarafından maaş kesim cezası ile cezalandırdığını hatırlattığımız Kantaş, cezanın fotoğraf çekmeyle alakalı olmadığını, hakkında 5-6 suçlama daha olduğunu, bu sebeple cezalandırılmış olabileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT