1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bir Ay Geçti Ama Adalet Bakanlığı Sus Pus!
Bir Ay Geçti Ama Adalet Bakanlığı Sus Pus!

Bir Ay Geçti Ama Adalet Bakanlığı Sus Pus!

​​​​​​​İslami kimliklerinden ötürü tutuklanan yakınlarının Sincan F Tipi Cezaevi İdaresince zorla sakallarının kesildiğini belirten aileler kamuoyunu yapılan zulme sessiz kalmamaya çağırıyor!

28 Aralık 2017 Perşembe 14:41A+A-

HAKSÖZ HABER

Sincan Cezaevi’nde tutuklulara yapılan kötü muamele hakkında yaptığımız yayının üzerinden neredeyse bir ay geçmesine rağmen Adalet Bakanlığı hiçbir açıklama yapmadı. Ama cezaevlerindeki bu hak ihlallerine dair şikayetler sitemize gelmeye devam ediyor.

Bu vesileyle konuyla ilgili daha önce 03.12.2017 tarihinde “Sincan Cezaevinde Gestapo Hukuku mu?” başlığıyla yaptığımız haberi bir kez daha ilgililerin dikkatine sunuyoruz:

Ankara Sincan Cezaevi İdaresinin çirkin uygulamaları tepki çekiyor.

Yaklaşık 10 gün önce Ankara’da el-Kaide’ye mensup olma suçlamasıyla gözaltına alınan ve bilahare çıkarıldığı mahkeme tarafından hiçbir somut delil olmaksızın tutuklanan Fatih Demir’in götürüldüğü Ankara Sincan 1 Nolu F Tipi Cezaevinde zorla saçının ve sakalının kesildiği öğrenildi. Baba Şevket Demir oğlunun inancından ötürü bıraktığı sakalının cezaevi idaresince zorla kesilmesinin zulüm olduğunu ve tüm tutuklulara dayatılan bu zulüm karşısında yetkililerin açıklama yapması gerektiğini ifade ediyor.

Oğlunun zaten haksız yere tutuklanmasına rağmen İslami kimliğinden ötürü başına gelen bu duruma üzülmediğini, bilakis gurur duyduğunu ifade eden Şevket Demir bununla birlikte sakalının zorla kesilmesi gibi bir çirkin uygulamanın kimin emri ve bilgisi dahilinde gerçekleştiğinin ortaya konulması gerektiğini söylüyor. 28 Şubat zihniyetinin devamı mahiyetinde olan tür  bu uygulamaların gündeme taşınmasını talep ediyor.

Haksözhaber olarak Adalet Bakanlığı’ndan tutukluların en temel haklarından olan inanç hakkının bu şekilde açıkça gasp edilmesine yönelik bir uygulamanın kimin emri ve oluruyla gerçekleştiğinin açıklanmasını talep ediyoruz. Eğer bu uygulama sadece Sincan Cezaevi İdaresinden kaynaklanıyorsa bu işgüzarlığı yapan görevlilerden hesap sorulması gerektiğini hatırlatıyoruz.

HABERE YORUM KAT

3 Yorum