1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Bir Anne ve Üç Çocuğu Daha Meriç’in Azgın Sularına Gömüldü!
Bir Anne ve Üç Çocuğu Daha Meriç’in Azgın Sularına Gömüldü!

Bir Anne ve Üç Çocuğu Daha Meriç’in Azgın Sularına Gömüldü!

Haklarındaki FETÖ soruşturmasından dolayı Yunanistan’a kaçmaya çalışan Akçabay ailesinden bir anne ve 3 çocuğu bindikleri botun batması üzerine Meriç’te boğuldu!

21 Temmuz 2018 Cumartesi 11:57A+A-

Haklarında FETÖ soruşturması nedeniyle arama kararı bulunan ve 18 Temmuz gecesi Yunanistan’a kaçmaya çalışan Murat Akçabay ve eşi Hatice Akçabay’ın 3 çocuklarıyla birlikte bindikleri bot Meriç’te battı. İkisi de öğretmen olan Murat ve Hatice Akçabay’ın çocuklarıyla bindiği botta 2’si kaçakçı olmak üzere toplam 11 kişinin bulunduğu öğrenildi.

Botun batması neticesinde Hatice Akçabay ve 3 çocuğu sulara kapıldı. Uzun aralar neticesinde anne Hatice Akçabay ve 1 yaşındaki oğlu Bekir Akçabay’ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Aynı aileden 7 yaşındaki Ahmet Esat ile 5 yaşındaki Mesut’un ise henüz cesetlerine ulaşılamadı.

Euronews Atina ofisinin ulaştığı Yunan yetkililer, kurtarılanların Türkiye sınırında bir karakolda tutulduklarını bildirdi. Habere göre, kurtulanlar arasında bulunan Murat Akçabay da olay gecesi Meriç Nehri’nde yaşadıklarını şöyle anlattı:

 “Plastik şişme bota dokuz kişi olarak bindik. İki kaçakçı da en son bindi. Toplam 11 kişi olduk. Nehrin ortasında kaya gibi bir cisme çarptığımızı sanıyorum. Bot delindi, kendi etrafımızda dönmeye başladık. Bir anda bot devrildi ve suya düştük. Diğer aile hemen nehrin sağ bölümündeki dallara tutundu. Ben ve eşimse çocukları tutmaya çalışırken nehrin ortasında kaldık. Küçük bebeğimizi eşim tutuyordu. Diğer ikisini ben tutmaya çalıştım. 7 yaşındaki Ahmet Esat’ta can yeleği vardı, biraz suyun üzerinde durabiliyordu ama diğeri suya battı. Eşim de akıntıya kapıldı gitti. Uzakta bir ağaç dalına tutunduğunu gördüm. ‘Hatice sakın dalı bırakma seni gelip kurtaracağım’ dedim. Dalgalara karşı koymaya çalışırken onun aynı yerinde olmadığını gördüm. Seslendim, bağırdım ama bir daha seslerini duymadım.”

HABERE YORUM KAT

14 Yorum