1. HABERLER

  2. HABER

  3. HUKUK

  4. Bingöl’de Mahkemeye Tecavüz Protestosu
Bingöl’de Mahkemeye Tecavüz Protestosu

Bingöl’de Mahkemeye Tecavüz Protestosu

Bingöl Adliyesi önünde toplanan yüzlerce kişi, 14 yaşındaki E.A’ya tecavüz ettikleri iddiasıyla tutuklanan 5 uzman çavuşun serbest bırakılmasını protesto etti.

19 Haziran 2013 Çarşamba 22:32A+A-

Ramazan Berdibek’in Haberi:

Bingöl Adliyesi önünde toplanan kalabalık grup, üzerinde "Adalet şimdi; kör, sağır, dilsiz!" yazılı pankart açarak, 2011 yılından itibaren farklı tarihlerde E.A’ya cinsel istismarda bulundukları iddia edilen 5 uzman çavuşun tahliye kararını protesto etti.

1997 doğumlu olan E. A. isimli kız çocuğuna 5 uzman çavuş tarafından 2011 yılından itibaren farklı tarihlerde cinsel istismarda ve tecavüzde bulunulduğu davada sanıkların serbest bırakılması büyük tepki topladı. 

E.A, Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığı'na verdiği ifadede, henüz 14 yaşında iken askeri görevli Yusuf A. tarafından kandırılıp cinsel istismara uğradığını, 2011’den itibaren ise Yusuf A.'ın iş arkadaşlarının da bulunduğu uzman çavuşlar İlker Y, Mustafa T, Mevlüt K. ve Serdal K. İle Hakkı adlı kişiler tarafından defalarca cinsel istismar ve tecavüze uğradığını anlatmıştı.  

Tecavüz olayının basına yansımasının ardından, başta Twitter ve Facebook olmak üzere sosyal paylaşım sitelerinde kınama mesajları yayınlanmasının ardından yaklaşık 300 kişilik bir grup, 14.00’den itibaren Bingöl Adliyesi önünde bir araya gelmeye başladı. Grup sık, sık tecavüz sanıkları ve tahliye kararı aleyhine sloganlar attı.

“Adalet sağlanamaz ise ilerde daha büyük olaylar olacak”

Grup adına açıklama yapan Mehmet Can İnce, nöbetçi mahkemece verilen tutuksuz yargılama kararını kınadıklarını belirterek: “Çocuk yaşta bir insana yapılan bu zulmü hangi mahkeme failleri yargılamadan serbest bırakır? Olaya karışan faillerin cezalandırılması gerekiyor. Bu olayda adalet sağlanamaz ise ilerde daha büyük olaylar olacak. Kamuoyu vicdanının rahat etmesi için bu şahısların tekrar mahkeme huzuruna çıkarılması gerekir. Biz bu olayın takipçisi olacağız” dedi.

Oturma eylemi yaptılar

Yapılan konuşmaların ardından Adliye önünden Dörtyol caddesine doğru yürüyüşe geçen grup, "Bingöl uyuma namusuna sahip çık","Şerefsizler gelecek hesap verecek", Adalet kör, sağır, dilsiz" sloganları atarak, yolu trafiğe kapatıp Genç Caddesi’nde oturma eylemi yaptı. Çevrede bulunanların da destek verdiği grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

bingol-20130619-1.jpg

bingol-20130619-2.jpg

bingol-20130619-3.jpg

HABERE YORUM KAT