1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bingöl'de Esed Zulmü Lanetlendi!
Bingölde Esed Zulmü Lanetlendi!

Bingöl'de Esed Zulmü Lanetlendi!

Suriye'de yaşanan vahşet Bingöl'de yapılan basın açıklaması ve okunan dua ile protesto edildi.

17 Mart 2012 Cumartesi 15:48A+A-

Suriye intifadasına destek verilen programa Bilgi ve Düşünce Derneği öncülüğünde, Bingöl İHH temsilciliği, Memur-Sen ve bileşenleri, Marifet-Der ve Anadolu Gençlik Derneği’i destek verdi. Bingöl’de bir araya gelen kuruluşlar 17 Mart Cumartesi öğlen namazını müteakiben Dörtyol mevkiinde Ulu Cami, saat kulesi önünde yoğun bir katılımla Suriye’de yaşanan katliamı protesto etti.

Program Ulu cami imamı ve Memur-Sen Bingöl şube başkanı Mücahit Çelik’in Kur’an okunmasıyla başladı. Arkasından Bilgi ve Düşünce Derneği başkanı Mustafa Yılmaz, Suriye olayları hakkında kısa bir konuşma yaparak basın bildirisini okudu. Eylemde "Zulüm, Katliam, İşkence Karşısında Susmak; Baas Despotizmine Ortak Olmaktır!" ve "Baas Diktatörlüğüne Boyun Eğmeyen Suriye Halkı, Emperyalist Hesapları da Boşa Çıkaracaktır!" yazılı pankartlar açılırken Katil Baas Ordusuna Karşı Yaşasın Suriye Halkının Özgür Ordusu!", "Katliam, Zulüm Fesad Kahrolsun Beşşar Esad", "Suriye'ye Özgürlük Direnişle Gelecek", "Katil Esad, Sonun Mübarek Olsun!", "Kerbelayı Tarihte Arama, Zamanın Kerbelası Hama" yazılı dövizler tutuldu. Program Anadolu Gençlik Derneği şube başkanı Abdullah Narin’in yaptığı dua ile program son buldu.

Haksöz Haber

sr1.20120317154656.jpg

sr2.20120317154717.jpg
sr3.20120317154735.jpg
sr6.20120317154754.jpg
sr10.20120317154813.jpg
sr7.20120317154831.jpg
sr13.20120317154849.jpg
sr22.20120317154908.jpg
 
 
Yapılan basın açıklaması ve dua şöyle:

ZALİMLER YIKILACAK SURİYE İNTİFADASI KAZANACAK

“Sakın Allah’ı zalimlerin yaptıklarından habersiz sanma.

Allah onların cezasını gözlerin korkudan yerinden fırlayacağı bir güne kadar ertelemektedir.”

İbrahim-42

15 Mart 2011 tarihinde Dera’ kentinde duvarlara yazı yazan çocukların Suriye rejimince gözaltına alınmasıyla başlayan Suriye İntifadası bir yılını doldurdu. Suriye’de vahşetin boyutları her geçen gün yükselmekte. Dünyanın gözleri önünde yaşanmakta olan işkence, zulüm ve katliam politikası her gün yeni bir aşamaya ulaşıyor.

Dün Halepçe ve Hama katliamları karşısında kör ve sağır olan dünya, bugün de sistematik bir biçimde Suriye halkının katledilmesini seyretmekte. Tam bir yıldır gençleri, yaşlıları, kadınları, çocukları kan içici Baas çetelerince katledilen Suriye halkı ödediği büyük bedele rağmen zulme ve zillete boyun eğmedi. Bu direnişinde sadece Allah’a dayandığını meydanlarda en gür bir biçimde haykırdı ve haykırmaya da devam ediyor.

Bu vahşi saldırılara, bu kitlesel katliamlara, işkence ve baskılara karşı taleplerinden geri adım atmayan bu halk acınmayı değil, örnek alınmayı hak ediyor. “Allahu Ekber” feryadıyla katil Baasçı çetenin tanklarının, bombalarının, tüfeklerinin üzerine yürüyen bu halk özgürlüğü için savaşan bir halktır. Kendi kaderini eline almış ve tarihe büyük bir özgürlük destanı armağan etmiştir. Esaret zincirlerini büyük bedeller ödeyerek paramparça eden özgür Suriye halkına bir kere daha selam olsun!

Bir tarafta, on yıllardır gasp ettiği iktidarı halka karşı acımasız bir diktatörlük şeklinde sürdüren; emperyalist işgalcilerin dahi cesaret edemeyecekleri vahşet manzaralarını savunmasız halka karşı icra etmekten çekinmeyen bir azınlık diktası, katil Beşşar Esed rejimi! Diğer tarafta ise İslami inancını, kimliğini özgürce yaşamak istediği için on yıllardır türlü zulümlere, zorbalıklara maruz kaldığı halde inancından, kimliğinden taviz vermeyen ve işkenceyi, açlığı, ölümü göze alarak şerefli bir mücadeleyi sürdüren ve her türlü insanlık dışı muamelelere, katliamlara maruz kalan kardeşlerimiz!

Suriyeli kardeşlerimizin yanında yer almak, onların özgürlük ve adalet haykırışlarına ses olmak, bu vahşete tepki vermek Müslüman olmamızın, insan olmamızın gereğidir. Bizler tevhid, adalet ve özgürlük ehli Müslümanlar olarak Baasçı dikta rejimlerine, mezhepçi tutkulara, yerli zalimlere karşı olduğumuz gibi, emperyalist saldırı ve işgallere, uluslararası müdahalelere de karşıyız. Suriyeli kardeşlerimizin diktatörlere, zalimlere ve tağutlara isyan etme, başkaldırma hakları tartışılamaz.

Suriye halkının direnişi ve Ortadoğu intifadası yerli ve yabancı tüm zalimleri korkutmaktadır. Bu günler furkan günleridir. Allah zalimlerle mazlumların arasını açmaktadır. Allah’ın günleri insanlar arasında dolaşmaktadır. Dün Halepçe’de, Hama’da yapılan katliam bugün Humus’ta, Dera’da, İdlib’de ve birçok kentte kendisini yeniden gösteriyor. Ancak elbette ki şehitlerin kanı zalimleri boğacaktır. Allah’tan zalimlere verdiği mühleti sona erdirmesini ve mazlumları yeryüzüne varisler kılacağı vadini gerçekleştirmesini diliyoruz.

Mısır’da Tunus’ta, Libya’da diktatörler nasıl devrildiyse Suriye’de de Esad rejimi düşecek, Filistin özgürlüğüne elbette kavuşacaktır. Bu Allah’ın va’didir. Zulme, zillete boyun eğenlere ve destek olanlara yazıklar olsun, baş eğmeyenlere, direnenlere ve şehitlere binlerce selam olsun!

Bizler bu duygu, düşünce ve dualarımızı halkımız, basın ve kardeş Suriye halkı ile paylaşıyoruz.

Bilgi ve Düşünce Derneği ● İHH Bingöl Temsilciliği ● Marifet-Der  

Anadolu Gençlik Derneği ● Memur-Sen

 

Yapılan Dua

Sen ki bizim Rabbimiz olan ALLAH'sın. Müminlerin canlarını ve mallarını cennet karşılığında satın alansın. Senin yolunda öldürülenleri ölü saymayıp onları ebediyen diri kılansın. O kulları cennetlerinin en güzellerinde ağırlayıp,  peygamberlerin dahi gıpta etmelerini sağlayansın.

Ey yüce Rabbimiz: bizi sana verdiği ahdi yerine getiren kullarından kıl. Hayatımızı sana adanmış bir hayat kıldığın gibi, ölümümüzü de senin yolunda şehadet ile süsle.

Ya İlahel alemin!

Biz Bingöllü Müslümanlar olarak Suriye’de şehid düşmüş, şehid kardeşlerimizin gıyabında cenaze namazı kıldık. Ya İlahel alemin! Bu kardeşlerimize hayır dualar yapıyoruz, ayrıca bu kardeşlerimizin İslam’ın izzeti ve şerefi için şehid olduklarına şehadet ediyoruz.

Ya Rabbi! Şehidlerimiz hakkında yapmış olduğumuz hayır duaları ve hüsn-ü şehadeti dergahı nezdi uluhiyetinde ahseni kabul ile makbul eyle.

Ey Kahhar olan Rabbimiz, Kaddafi’yi, Hüsnü Mübarek'i kahrettiğin gibi Beşşar Esat'ı da kahret ve saltanatını paramparça eyle.

Suriye’deki kardeşlerimize de yardım et ve onlara sabr-ı cemil'i bağışla. Onların ayaklarını İslam üzre dosdoğru istikamette sağlam ve sarsılmaz kıl. Bizlerin tüm bu İslam şehidleri gibi senin yolundaki ölümü saadet, zalimlerle yaşamayı ise zillet bellememizi sağla.

Bizi dünyaya  ve içindekilere özen göstermeyen hür insanlardan kıl. Dünyanın esaretinden, mal ve makamın köleliğinden, hakka hami olmamanın zilletinden sana kulluğun özgürlüğüne, yolunda şehid olmanın saadetine yükselt. Bizim duamız ancak Sana'dır. Dualarımızı kabul eyle.

Bizlere bu dünyada şehidlerin açtığı yolda yürümeyi, davalarında onlara varis olmayı ve sonunda onlar gibi şehadet ile Sana varmayı nasib et. Şehidlerin çağrısına kulak vermeyi, o çağrı ile İslam'ın izzetli günlerine geri dönmemizi sağla.

İslam ümmetini cephelerinde muzaffer kıl. İçimizden sana irtihal edenlerin şehadetini kabul eyle. Başta Filistin, Çeçenistan, Afganistan ve Suriye de olmak üzere dünyanın dört bir yanında islam için mücadele eden ve bu uğurda şehid düşen kardeşlerimizin şehadetini kabul et.

O aziz şehidlerin şehadetini islam ümmetinin dirilişine, kurtuluşuna ve izzetli günlerin dönüşüne vesile kıl. İslam ümmetine şehidlerine sahip çıkma bilinci bahşet. Şüphesiz sen, her şeye gücü yeten ve her şeyi bilensin.

AMİN VEL HAMDU LİLLAHİ RABBİL ALEMİN.

HABERE YORUM KAT

6 Yorum