1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bingöl Üniversitesi İslami Kulüpler Birliği’nden DBP’li Belediye’ye Tepki
Bingöl Üniversitesi İslami Kulüpler Birliği’nden DBP’li Belediye’ye Tepki

Bingöl Üniversitesi İslami Kulüpler Birliği’nden DBP’li Belediye’ye Tepki

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından billboardlara asılan peygambere hakaret içerikli afişleri Bingöl Üniversitesi İslami Kulüpler Birliği, protesto etti.

20 Ekim 2015 Salı 16:00A+A-

Diyarbakır'da DBP'li Yenişehir Belediyesi Kadın Politikalar Müdürlüğü tarafından şehir merkezindeki billboardlara asılan peygambere hakaret içerikli afişlere tepkiler devam ediyor. Bingöl Üniversitesi önünde toplanan öğrenciler; “Berxadan Jiyane Jiyan İslame”, “Zalimler İçin Yaşasın Cehennem” gibi sloganlar attı. Basın açıklamasından önce İslami Kulüpler Birliği adına giriş konuşmasını yapan Übeyd Kaya, afişte kullanılan görselin Peygambere hakaret içerdiği ve Müslüman Kürt halkı başta olmak üzere bütün Müslümanları incittiği vurgulandı. Bingöl Üniversitesi İslami Kulüpler Birliği adına basın açıklamasını Furkan Kılıç okudu. Açıklamanın ardından öğrenciler tarafından “REHBERE ME KİYE”  marşı söylendi.

dsc_1718.jpg

dsc_1719.jpg

dsc_1720.jpg

dsc_1721.jpg

dsc_1723.jpg

dsc_1725.jpg

dsc_1729.jpg

dsc_1732.jpg

dsc_1733.jpg

dsc_1734.jpg

 

BASIN METNİ

HZ. PEYGAMBER VE İSLAMİ DEĞERLERE YAPILAN HAKARETLERİ KINIYORUZ

Esirgeyen ve bağışlayan Allah’ın adıyla…

“Gerçekten Allah’a ve Peygamberine eziyet edenler var ya; Allah onlara dünyada da ahirette de lanet etmiş ve onlar için aşağılayıcı bir azap hazırlamıştır” (Ahzap 57)

Geçmiş yıllarda Danimarka’da, 2015 yılı Ocak ayında Fransa’da yayınlanan ve İslam aleminin büyük tepkisine neden olan karikatürler, Diyarbakır Yenişehir Belediyesi tarafından “Çocuk gelin yoktur, tecavüzcü erkek vardır” başlığıyla alakasız bir şekilde yeniden kullanıldı.

İslam’a ve İslami değerlere bağlılığıyla bilinen Şehy Said ve Selâhaddin Eyyubi’nin torunları olan Kürt halkının temsilcisi olduğunu iddia edip, Müslümanlar nezdinde canlarından daha aziz kabul edilen Peygamberimize (s.a.v)  hakaret içerikli bu karikatürün billboardlara asılması bir özür ile geçiştirilmeyecek derecede bir pervasızlık örneğidir.

Zira aynı zihniyet, geçtiğimiz günlerde İslami tesettüre karşı da aynı hakareti sergilemiş ve bu tavrı ile  İslam’ın kutsallarını tahkir ve aşağılamaya devam ettiğini açıkça sergilemiştir. Hangi siyasi yapı, hangi düşünce, hangi ideoloji –gerek sağ gerekse sol- olursa olsun, İslam’ın kutsallarına dil uzatanların, bırakın aynı ırktan olmayı aynı kandan olsak bile karşısında olacağımızı bir kez daha burada belirtiyoruz.

Eşcinsel evliliklerin şiddetli savunucuları olanlar, Lut kavminden bihaber yaşayanlar, İslam’ın evliliğe olan bakış açısını sorgulayacak en son kişilerdir. Zira İslam’a göre evliliğin değeri ve aile kurumuna atfedilen kutsiyet gayet açık iken afişte kullanılan kişiyle Peygamber efendimiz kastedilmese dahi İslam ile özdeşleştirilmesi açıkça dindar kesimlere yönelik incitici ve aşağılayıcı anlamlar taşımaktadır.

Bu gibi ahlaksız düşünceler ifade özgürlüğü kapsamında da değerlendirilemez. Çünkü hiç kimse düşünce özgürlüğü maskesini, İslam’ın kutsal değerlerine düşmanlık etmek ve ahlaksızlığı yaymak için kullanamaz.

İslami değerlere saldırı üzerinden batıya ve İslam karşıtlarına şirin görünme çabaları, Müslüman Kürt halkı başta olmak üzere bütün Müslümanları açıkça incitmiştir.

Halkımız herkesin gerçek yüzünün ortaya çıkmasına vesile olan bu tür olayları görebilecek ve gerekli tavrı sergileyebilecek ferasete sahiptir.

 

HABERE YORUM KAT