1. HABERLER

  2. HABER

  3. Binali Yıldırım'dan Davutoğlu'na Destek
Binali Yıldırım'dan Davutoğlu'na Destek

Binali Yıldırım'dan Davutoğlu'na Destek

AK Parti İzmir milletvekili Binali Yıldırım açıklamalarda bulundu ve Ahmet Davutoğlu'na destek verdi.

22 Ağustos 2014 Cuma 13:05A+A-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, dün Ahmet Davutoğlu genel başkan adaylığı ilan edilirken salonda yoktu. Aynı saatlerde Binali Yıldırım'ın bugün Meclis'te basın toplantısı yapacağı duyurulunca gözler bugünkü açıklamaya çevrildi.

Yıldırım, Ahmet Davutoğlu'na başarı diledi ve ''Bazılarının ümit ettiği gibi, herkesi şaşırtacak bir açıklama ne yazık ki yapamıyorum. Görev beklentisi içinde olmadım. Başbakanlık da çok onurlu bir görevdir, partinin düz bir neferi olmak da onurlu bir görevdir. Davutoğlu'nu ilk tebrik edenlerden biriyim'' dedi.

Yıldırım, ''Dün neden salonda siz yoktunuz?'' sorusuna da ''Göz önünde değil gönüllerde olmayı tercih ederim'' cevabını verdi.

İşte Binali Yıldırım'ın basın toplantısı:

"Kurucularından biri olduğum AK Parti'nin bir neferi olarak partimden hep gurur duydum. Türk siyasi hayatına yeni bir model oluşturdu.

Milletimiz iradesine sahip çıkmış her seferinde AK Parti'yi tek başına iktidara getirmiştir.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde de partimizin kurucu genel başkanı değerli liderimiz Türkiye'nin seçilmiş 12. Cumhurbaşkanı olarak bugünlere geldi.

İSTİŞARELERDE BİRÇOK KİŞİNİN İSMİ GEÇTİ

27 Ağustos'ta bir genel başkanlık seçimi yapılacak. Parti içinde yapılan temayül ve istişarelerde birçok kişinin ismi geçiyor.

O zaman bana şunu sordular "Genel Başkanlık için isminiz geçiyor" ne diyorsunuz? Bizim 313 milletvekilimiz var. Hepsi buna layıktır. demiştim. Bu karar istişareler neticesinde alınacak dedim.

AHMET DAVUTOĞLU'NA BAŞARILAR DİLİYORUM

Her kademeye kimi genel başkan görmek istersiniz sorusu soruldu. Dün itibariyle Başbakan Erdoğan 27 Ağustos'ta yapılacak kongrede genel başkan adayımızı açıkladı.

Kendisiyle iki dönem beraber çalıştık. Çok iyi bir akademisyen, gayretli çalışkan bir arkadaşımız. Ahmet Davutoğlu'na başarılar diliyorum.

Dün basın toplantısını duyurduğum andan itibaren özellikle sosyal medyada bir sürü spekülasyon yapıldı.

HEDEF YENİ TÜRKİYE'DİR

10 Ağustos'la birlikte Türkiye yeni bir siyasi yola girmiş durumdadır. Yeni Türkiye'de hedef halkımızın refahını arttırmak, büyük Atatürk'ün bize gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaşmak.

Dünyada da sözü geçen bir Türkiye'dir hedefimiz. Yeni Türkiye'de barış var. Ülkemizde kalıcı yapmaya çalıştığımız barışı bozmaya çalışanlar var.

Çözüm süreci demek her şeyden vazgeçmek demek değildir. Kuruluş felsefesinden taviz vermek demek değildir.

ŞEHİTLERİMİZİN HATIRASINA KİMSE İHANET EDEMEZ

Bizim çözüm sürecimizde vazgeçemeyeceğimiz 4 şart var. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatandır.

Şehitlerimizin hatırasına kimse ihanet edemez.

PARALEL YAPI'YA GEREKLİ CEVABI MİLLETİMİZ VERDİ

30 Mart'ta halk paralel yapıya gerekli cevabı vermiştir. Türkiye bir hukuk devletidir. Bu mücadele istiklal ve istikbal mücadelesidir.

Hiçbir yapılanma millet adına irade ortaya koyamaz.

62. Hükümet önümüzdeki hafta görevine başlayacak. Seçimler dönemini geride bırakacağız.

HEP GÖNÜLLERDE OLDUM

Bu süreçte şahsıma gönüllerinde bu göreve layık gören arkadaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bugüne kadar partim içerisinde bir göreve talip olmadım. Ben hep sahada oldum. Şantiyede oldum. Gönüllerde oldum.

KİMSEYE KIRGINLIĞIMIZ YOK

Sayın Cumhurbaşkanın eşinin konuşmasıyla alakalı bir şey demek bana düşmez.

Sosyal medyanın yararları olduğu gibi yan etkileri de var.

Yeni nesil eski nesil diye bir sorun bizde olmaz. Bizden sonra bayrağı devralacak kardeşlerimizi rakip görmedik. Hiçbir şekilde kimseye kırgınlığım yok." 

 

HABERE YORUM KAT