1. HABERLER

  2. HABER

  3. DÜNYA

  4. Binali Yıldırım: Yapılması Gereken Fiilî Durumu Yasal Hâle Getirmek
Binali Yıldırım: Yapılması Gereken Fiilî Durumu Yasal Hâle Getirmek

Binali Yıldırım: Yapılması Gereken Fiilî Durumu Yasal Hâle Getirmek

AK Parti'nin 3. genel başkanı olmak için tek aday çıkarılan Binali Yıldırım, “terörle mücadele” ve başkanlık sistemi vurgusunu sürdürdü, “Yapmamız gereken fiilî durumu yasal hâle getirmek. Bunun en iyi yolu yeni anayasa, başkanlık sistemi.” dedi.

22 Mayıs 2016 Pazar 15:30A+A-

AK Parti'nin 3. genel başkanı olmak için tek aday gösterilen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, görevine veda eden Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun ardından kürsüye çıktı ve bir konuşma yaptı. Binali Yıldırım, sözlerine Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslenerek başladı:

“Recep Tayyip Erdoğan'ın yol arkadaşıyız, kader arkadaşıyız, gönül arkadaşıyız dedik, bundan sonra da demeye aynen devam edeceğiz. Sevdan sevdamız, davan davamız, yolun yolumuzdur.”.

Yıldırım, Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül'e de hizmetleri için teşekkür etti.

“Bayrak değişimi hizmetlerin kapısını aralamak için sâdece bir araçtır.” diyen Yıldırım, AK Parti'ye oy veren herkesin çok büyük fedakârlıklar yaptığını söyledi.

“Operasyonlar Sürecek”

Yıldırım, Türkiye'nin önündeki en büyük engelin “terör” olduğunu söyledi, “Bölgede yaşayan vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği sağlanana kadar operasyonlar aynen devam edecek.” diye devam etti.

Başkanlık Sistemi Çıkışı

Yıldırım, Türkiye'nin bir başka önemli meselesinin yeni anayasa ve başkanlık sistemi olduğunu söyledi, “Yapmamız gereken en önemli iş, fiilî durumu yasal hâle getirmek ve bu kafa karışıklığını sona erdirmektir. Bunun en iyi yolu yeni anayasadır, başkanlık sistemidir.” dedi.

Yıldırım konuşmasında “Paralel Devlet Yapılanması” ile mücadelenin de devam edeceğini vurguladı.

“AB Kafa Karıştırmaya Son Vermeli”

Binali Yıldırım'ın gündeminde AB süreci de vardı:

“AB'nin yapması gereken bir şey var. Göçmenlerle ilgili politikalarında kafa karıştırmaya son vermelidir. Türkiye hakkında kesin olarak ne düşündüklerini bilmenin zamanı gelmiştir. Türkiye demokrasisini geliştirmek, insan hak ve özgürlüklerini geliştirmek konusunda gereken her uygulamasını kararlılıkla yaptı, bundan sonra da yapmaya devam edecek.”.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT