1. HABERLER

  2. HABER

  3. GÜNDEM

  4. Binali Yıldırım: Almanya ile Sıkıntılar Giderildi
Binali Yıldırım: Almanya ile Sıkıntılar Giderildi

Binali Yıldırım: Almanya ile Sıkıntılar Giderildi

Başbakan Yıldırım, Almanya ile ilişkiler konusunda "Geçtiğimiz dönemde meydana gelen bazı sıkıntılar bugün giderilmiş gibi gözüküyor. İnşallah daha iyi olacak. Bundan sonra ilişkilerimizi geliştirecek adımları karşılıklı atacağız." diye konuştu.

16 Şubat 2018 Cuma 17:14A+A-

Başbakan Binali Yıldırım, Alman mevkidaşı Angela Merkel'le dün gerçekleştirdiği görüşmenin ardından yeni bir açıklama yaptı.

"Geçtiğimiz dönemde meydana gelen bazı sıkıntılar bugün giderilmiş gibi gözüküyor" ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, Almanya'yla ilişkileri geliştirecek karşılıklı adımların atılacağını söyledi.

Yıldırım atılacak adımlarda yönelik, "Bunu yaparken tabii ki bizim beklediğimiz, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya yönelik zararlı faaliyetlere izin verilmemesi, terör örgütlerine müsamaha gösterilmemesi. Bu bizim olmazsa olmazımız" dedi.

YILDIRIM-MERKEL GÖRÜŞMESİ

Başbakan Yıldırım, Almanya ziyareti sırasında dün Angela Merkel'le başbaşa görüşme gerçekleştirmişti. İki lider görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında Merkel, Türkiye'ye Almanya'nın Deniz Yücel konusunda beklentilerinin olduğunun dile getirildiğini söyledi. Yıldırım da Deniz Yücel konusuna değinerek, "Deniz Yücel ve diğer zanlılar, tabi ki belirli suçlamalara maruz olarak tutuklu durumdalar. Bunlar, mahkemelerin kendi kapasitesinde, yetkisinde görülüyor ve bunlardan geçmişte birkaç tanesinin mahkemesi görüldü ve gereği yapıldı. Burada da ümit ediyorum ki hukuk devleti kuralları içerisinde gereken yapılacaktır. Bize düşen mahkemeye yardımcı olmak, mahkemenin işini kolaylaştırmak, onların önünü açmak" ifadelerini kullanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT