1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. MISIR

  4. Biltaci: İslami Direniş, Filistin'e Zafer Getirecek
Biltaci: İslami Direniş, Filistin'e Zafer Getirecek

Biltaci: İslami Direniş, Filistin'e Zafer Getirecek

Mısır'daki Hürriyet ve Adalet Partisi Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, İsrail'in saldırılarını durdurmak amacıyla ülkesinin sürdürdüğü girişimleri, "utanç girişimi" olarak nitelendirdi.

22 Temmuz 2014 Salı 16:30A+A-

Mısır'daki Hürriyet ve Adalet Partisi (HAP) Genel Sekreteri Muhammed el-Biltaci, Siyonist saldırılarını durdurmak amacıyla ülkesinin sürdürdüğü girişimleri, "utanç girişimi" olarak nitelendirdi. 

Başkent Kahire'deki Polis Akademisi binasında bugün görülen duruşması öncesi, demir parmaklıklarının ardından seslenen Biltaci, Mısır'ın Siyonist çetenin Gazze'ye saldırılarının ardından başlattığı ateşkes çabalarına ilişkin "Bu girişim, utanç vericidir. Filistin halkının yanında yer alan Mısır halkını ifade etmesi kesinlikle mümkün değil" dedi.

Biltaci, İsrail'in saldırıları karşısında Hamas ve Filistin halkının direnişinden övgüyle söz ederek "Filistin halkı devrim yapıyor ve onurunu yeniden kazanıyor. İslami direniş, Filistin'e zafer getirecek" diye konuştu.

Öte yandan Biltaci ile Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden Safvet Hicazi ve iki doktorun yargılandığı davanın duruşması 4 Ağustos'a ertelendi.

Mısır, geçen hafta Filistinli gruplar ile İsrail arasındaki karşılıklı saldırıların durması ve sınır kapılarının açılmasını öngören ateşkes önerisinde bulunmuştu.

HAP Genel Sekreteri Biltaci, Darbeyi Ret ve Meşruiyete Destek için Ulusal İttifak yöneticilerinden  Hicazi ve darbe karşıtları tarafından Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'nda kurulan sahra hastanesinde görev yapan doktorlar Muhammed Mahmud Zanati ve yardımcısı Abdulazim İbrahim, "2 polisi kaçırarak darbe karşıtlarının gösteri yaptığı Rabiatu'l Adeviyye Meydanı'nda zorla alıkoyma ve işkence yapma" suçlamasıyla yargılanıyor.

HABERE YORUM KAT