1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Bilgi ve Erdem Öğrenci Topluluğu’nun Açılışı Gerçekleşti
Bilgi ve Erdem Öğrenci Topluluğu’nun Açılışı Gerçekleşti

Bilgi ve Erdem Öğrenci Topluluğu’nun Açılışı Gerçekleşti

Malatya İnönü Üniversitesi’nde faaliyet yürüten Bilgi ve Erdem Öğrenci Topluluğu, Grup Yürüyüş konseriyle ilk programını düzenledi.

13 Aralık 2018 Perşembe 22:54A+A-

Ağırlığını İlahiyat Fakültesi öğrencilerinden oluşturan topluluk, İnönü Üniversitesi Ahmet Yesevi Konferans Salonunda Grup Yürüyüş’ün katıldığı programla, üniversitede İslami gençliğin ve mücadelenin yeni bir soluğu olma amacı ve hedefiyle açılışını gerçekleştirdi.

Sunuculuğunu Eyüp Katılmış’ın yaptığı program, Burak Gün’ün okuduğu Ali İmran süresi  190-194.ayetleriyle başladı. Ardından  Mustafa Özdemir topluluk adına topluluğun kimliğini, ilkelerini ve hedeflerini anlatan bir selamla konuşması yaptı. Konuşmasına : ” Hikmet müminin yitik malıdır” hadis-i şerifiyle okumak, akletmek, yaşamak, yaşatmak, İslam’ın mesajının sosyalleşmesi için mücadele etmek, çalışmak genel prensibimizdir’ sözleriyle giriş yapan Özdemir,  devamında şunları kaydetti:

Yüzyıllardır düşmüş bir ümmeti 5-10 senede kaldırmaya çalışmak izahtan varestedir. Silik, sönük, bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığında, kabına göre şekil alan konjonktüre göre kıble değiştiren bir nesil bunu başaramaz. Sürekli kendini yetiştiren, ıslah temelli, inşa ve şüheda çizgisinde vahye ve fıtrata yönelen, Hz.Resullah’ın mesajını ve şahitliğini 21.yy’a taşıyan, zamana ve zemine kendi  “söz”ünü geçirmenin telaşında, donanımlı, birikimli, adanmış bir nesil ancak bunu başarabilir. Medeniyet iddiasını bayraklaştıran da, aynı bu nesildir. Mehmet Akif’e göre Asım’ın Nesli, Sezai Karakoç’un Diriliş Nesli, Seyyid Kutub’a göre öncü Kur’an Nesli.

Özdemir, konuşmasının sonlarına doğru: “İslam coğrafyasını bir bütün olarak ele alır,Halep’le Hatay’ı, Maraş’la Şam’ı, Gazze’yle Antep’i bir görürüz. Renkleri ve dilleri Allah’ın ayetleri sayar (Rum 22) Allah’a ve Resul’une iman eden herkesi kardeşimiz biliriz. Popüler kültürün, seküler paradigmanın, kapitalist dünya görüşünün ancak zilletin karanlığından izzetin ve mücadelenin aydınlığına rucü etmekle aşılabileceğine inanırız. Bu açıdan fıkri ve ve ilmi yönümüz kadar aksiyoner bir kimliğe sahip olduğumuzu da belirtmek isteriz.  Bu doğrultuda, Bilgi ve Erdem Öğrenci topluluğumuzun hayırlı olmasını diler, hakikate şahitlik edenlerle bizi yazmasını Rabbimizden niyaz ederiz.  “ ifadesiyle konuşmasını bitirip sözü Grup Yürüyüş’e bıraktı.

Öğrencilerin heyecanını kendilerinin de hissettiğini söyleyen Grup Yürüyüş,  birbirinden güzel ezgilerine öğrenciler ve davetlileri de eşlik ederek coşkulu bir konser gerçekleştirdi. Konserin ardından Grup Yürüyüş üyelerine verilen teşekkür armağanıyla, program sona erdi.

malatya-20181213-01.jpg

malatya-20181213-02.jpg

malatya-20181213-03.jpg

malatya-20181213-05.jpg

malatya-20181213-06.jpg

malatya-20181213-07.jpg

malatya-20181213-04.jpg

 

Haber:  Enes Karakuş

Foto: Mehmet Kılıçaslan

HABERE YORUM KAT

12 Yorum