1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Bilal Abdulkerim, Fetih Ordusu Hatlarında
Bilal Abdulkerim, Fetih Ordusu Hatlarında

Bilal Abdulkerim, Fetih Ordusu Hatlarında

On The Ground News’ten Bilal Abdulkerim Fetih Ordusuyla gerçekleştirdiği bir röportajı bugün yayınladı.

23 Kasım 2015 Pazartesi 19:32A+A-

Son günlerde Rus ve Suriye İttifakıyla şiddetli saldırıların yaşandığı Halep’ten aktaran İngiliz Gazeteci, Fetih Ordusunun saldırılara nasıl hazırlandığını ve son durum raporunu aktardığı görsel çalışmasını resmi sosyal medya hesabından yayınladı.

Muhacirun Grubundan Ebu Şadi ile görüşen Bilal Abdulkerim, Suriyeli direnişçiden grubunu tanıtmasını istedi.

Muhacirun Grubunun Suriye’de kurulan ve savaşla alakalı işlerle ilgilendiğini ettiğini söyleyen Ebu Şadi, halka yiyecek dağıttıklarını belirtti.

Ebu Şadi, Muhacirun Grubunun üç temel görevinin olduğunu belirtti. Bunlardan ilkinin Hama, Halep yada Lazkiye’deki hatlarda bulunan direnişçilere yiyecek göndermek olduğunu ifade eden Ebu Şadi, Fetih Ordusuyla koordineli çalıştıklarını aktardı.

Fetih Ordusunun İdlib’ten Hama’ya kadar yayıldığını hatırlatan Bilal Abdulkerim, sahanın en güçlü çatı örgütünün şu anda da Halep’te savaştığını belirtti.

Fetih Ordusu komutanlarından Ebu Salih ile görüşen Bilal Abdulkerim, direnişçilerin toplanarak göreve başladıkları alanı görüntüledi.

Savaş hatlarına giden Bilal Abdulkerim’in kayıtları arasında Fetih Ordusunun Şiilerde elde ettiği savaş ganimetleri de var.

Videoda ele geçirilen ganimetler arasındaki hücum yeleklerinin birinde ‘Ya Huseyn’ bir bandajda ise ‘Lebbeyk ya Zeyneb’ yazdığı görüldü.

Sıcak çatışma görüntülerinin de yer aldığı kısa belgesel ‘Yerinden Haber’ kameralarından ilgililerine aktarıldı:

Kaynak : infocenter.media

HABERE YORUM KAT