1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. Bıçak Sırtı'nda Çatı Aday Konuşuldu
Bıçak Sırtı'nda Çatı Aday Konuşuldu

Bıçak Sırtı'nda Çatı Aday Konuşuldu

Bıçak Sırtı'nda Ersoy Dede'nin sunumuyla Kenan Alpay, Enver Sezgin ve Gürkan Hacır ile Çatı Aday konuşuldu.

19 Haziran 2014 Perşembe 16:39A+A-

HAKSÖZ-HABER

CHP Lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Bahçeli tarafından ortak Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilen İKÖ eski Başkanı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile birlikte başlayan Çankaya tartışmaları tekrar gündemin en üst sırasına oturdu.

Bıçak Sırtı programına katılan Özgür-Der Başkan Yardımcısı Kenan Alpay İhsanoğlu'yla alakalı kısaca şu değerlendirmeyi yaptı: Her ne kadar İhsanoğlu'nun adaylığı CHP lideri Kılıçdaroğlu tarafından teklif edilerek kamuoyuna deklare edilmişse de esasen bu aday profili tamamıyla Devlet Bahçeli'nin çizdiği adaydır.

Ekmeleddin İhsanoğlu dini bilgilere vakıf fakat seküler bir hayat tarzını temsil etmektedir. Adaylığı 'sembolik' cumhurbaşkanı pozisyonunu ikame etmeye yönelik bir çabadır. Korutürk ve Sezer gibi siyaseti bloke etmeye, statükoyu koruyup kollamaya dönük bir cumhurbaşkanı projesinin tezahürüdür. Özde bürokratik teamüllerin temsilcisidir. Hem Türkiye'nin içinde hem de bölgesel politikalarda statükonun muhafazası hedeflenmektedir.

Bir dönem Kemal Derviş üzerinden siyasete karşı 'sol Kemalist' müdahale nasıl hayata geçirildiyse E. İhsanoğlu üzerinden de aynı şekilde siyasete ve topluma 'sağ Kemalist' cepheden müdahale edilmek isteniyor.

İhsanoğlu'nun Türkiye'nin temel meseleleri, sıkıntıları hakkındaki fikri, projesi nedir? Bilen var mı? 

Askeri vesayet ve darbe sorunu, Resmi ideoloji, Kürt sorunu ve açılım süreci gibi konularda görüşü nedir?

Suriye'deki katliamlar, Irak'taki mezhep despotizmi, Mısır'daki askeri darbe süreci, Filistin'deki İsrail işgali gibi konularda statükoya yönelik nasıl bir mücadele öngörmektedir? Bu konularda toplumun önünü açabilecek ve adaleti, huzuru, refahı sağlayabilecek bir birikim ve tecrübeyi temsil ettiğini ifade edebilmek hiç de kolay değil.

HABERE YORUM KAT