1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Beykoz Özgür-Der'de Ramazan Buluşması
Beykoz Özgür-Der'de Ramazan Buluşması

Beykoz Özgür-Der'de Ramazan Buluşması

Özgür-Der Beykoz Şubesi üyeleri iftar buluşmasında Ramazan ayının önemi üzerine sohbet ettiler.

12 Temmuz 2015 Pazar 17:49A+A-

HAKSÖZ-HABER

Özgür-Der Beykoz Şubesi mensupları 11 Temmuz Cumartesi akşamı, dernek binasında iftar programında buluştular.

İftarın ardından akşam namazını cemaatle eda eden üyeler, daha sonra Ramazan ayının muhasebesi ve murakabesini de içeren bir sohbet gerçekleştirdiler.

Birçok kişinin söz aldığı, fikir ve görüşlerini paylaştığı toplantı da öne çıkan hususlardan bazıları şunlar oldu:

1) Ramazan, Kur'an'da adı geçen tek ay olarak ve Kur'an'ın inzaline başlandığı belirtilen bir ay olarak en anlamlı bir zaman dilimine işaret eder. Bu anlamın devamı olarak "oruç" ibadeti de bu ayda ifa edilir. Yani oruç ve Ramazan bir kutlamanın, bir sevincin ve şükrün de adı gibidir. Çünkü Kur'an gibi kutlu bir Kitaba muhatap olmayı simgeler, temsil eder bu mübarek ay.

2) Bu yüzden Ramazan her şeyden daha çok Kur'an'a işaret eder ve etmelidir. Bugün "meddah hikayeleri" türünden ortaya konan ve hurafeden geçilmeyen programların Kur'an'la yani Ramazan'la hiçbir ilgisi bulunmamaktadır.

3) Ramazan'ın yoğunlaştırılmış atmosferinin yorgunluğa yol açması kadar bir düzene, bir disipline ve azme, gayrete de işaret ettiği hatırlanmalıdır. Allah rızası için her tür zorluğa göğüs germek Müslümanlık şiarıdır.

4) Bu mübarek günlerde ümmetin ve dünya mazlumlarının hallerini akıldan, yüreklerden çıkarmamak gerekir. Bu açıdan Beykoz'da bulunan muhacir Suriyeli ailelere yapılan kumanya yardımlarımız ile Gazzeli kardeşlerimize verdiğimiz destekler, kumanya, fitre ve zekatlar inşallah Rabbimiz katında makbul addedilir.

5) Son olarak biz Müslümanların büyük fotoğrafı görmek, gerçeği görmek gibi sorumluluklarımız olmalıdır. Bu çerçevede basit fıkhi meseleler hakkında; imsak vakitlerindeki oynamalar, teravih rekâtları ve benzeri konularda lüzumsuz ve yersiz tartışmalara girmekten kaçınılmalı, maruf olana tabi olmalıyız. Esas ve gerçek gündemimiz Kur'an, Peygamber ve İslam Ümmeti olmalıdır. Filistin, Suriye, Mısır, Arakan yanarken detaylarla oyalanmak akıl karı değildir.

beykoz02-001.jpg

beykoz03.jpg

HABERE YORUM KAT