1. HABERLER

  2. KÜLTÜR SANAT

  3. Beyaz TV'ye 'Adnan Oktar' Cezası
Beyaz TV'ye 'Adnan Oktar' Cezası

Beyaz TV'ye 'Adnan Oktar' Cezası

RTÜK, Kenan Oktar'ın 9 Ağustos'ta katıldığı "Beyaz Magazin" isimli programda, Adnan Oktar'ı İslam âlimleri ve Hazreti Muhammed ile bir tutarak öven ifadeler kullanması sebebiyle Beyaz TV'ye idari para cezası uyguladı.

15 Ağustos 2018 Çarşamba 13:10A+A-

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Adnan Oktar'ın ağabeyi Kenan Oktar'ın 9 Ağustos'ta katıldığı "Beyaz Magazin" isimli programda, Oktar'ı İslam alimleri ve Hazreti Muhammed ile bir tutarak öven ifadeler kullanması sebebiyle Beyaz TV'ye idari para cezası uyguladı.

AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, RTÜK'ün dün gerçekleştirilen toplantısında, Beyaz TV'de yayınlanan "Beyaz Magazin" isimli programa üç kez katıldığı saptanan Adnan Oktar'ın ağabeyi Kenan Oktar'ın programın en son 9 Ağustos tarihli yayınında kullandığı ifadeler ele alındı.

Kenan Oktar'ın, sunucuların görüşlerine karşı çıkmasına karşın "Adnan Oktar'ı bazı İslam alimleri ve Hazreti Muhammed'le birlikte devrin en büyük İslam alimi, İslam'ın son doğan güneşi" şeklinde tanımladığı, "Oktar'a Allah'tan bilgi geldiği", "örgüt üyesi bayan ve erkeklerin birer sahabe olduğu" gibi ifadeleri kullandığı belirlendi.

Yapılan incelemelerde, "Kenan Oktar'ın kullandığı ifadelerin izleyicilerin dini duyguları rencide edici nitelikte olduğunun açık olmasına karşın yayıncının bu kişiyi ısrarla programa davet etmesinin reyting kaygısının yayıncılık etiğinin önüne geçtiği" kanaatine varıldı.

RTÜK, söz konusu yayınlar sebebiyle Beyaz TV'ye idari para cezası uygulanmasına karar verdi.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

1 Yorum