1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. BANGLADEŞ

  4. Beyaz Saray Önünde İdam Kararları Protesto Edildi
Beyaz Saray Önünde İdam Kararları Protesto Edildi

Beyaz Saray Önünde İdam Kararları Protesto Edildi

ABD’de yaşayan Bangladeşliler, Cemaat-i İslami liderleri hakkındaki idam kararlarını Beyaz Saray önünde protesto etti.

21 Kasım 2014 Cuma 11:52A+A-

ABD’de yaşayan Bangladeşliler, Cemaat-i İslami liderleri hakkındaki idam kararlarını başkent Washington’da Beyaz Saray önünde protesto etti.

Bangladeş İçin İnsan Hakları ve Kalkınma (HRDB) adlı sivil toplum kuruluşunun organizasyonunda, New York, New Jersey, Pensilvanya ve North Carolina’dan gelen kadın, erkek ve çocuklardan oluşan yaklaşık bin Bangladeşli, Beyaz Saray önünde toplandı. Ellerinde "Bangladeş’te protestocuları öldürmeyi durdurun", "Cemaat-i İslami liderlerini hemen serbest bırakın", "Bangladeş’te insan haklarını koruyun" yazılı dövizler taşıyan grup, "Cemaat-i İslami liderleri için adalet istiyoruz", "Özgür demokrasi özgür Bangladeş" sloganları attı.

Polisin güvenlik önlemi aldığı protesto gösterisinde yapılan konuşmalarda Bangladeş Uluslararası Savaş Suçları Mahkemesi tarafından Cemaat-i İslami Partisi liderlerine yönelik iddiaların uluslararası standartlardan yoksun, adil olmayan bir mahkemede ele alındığı, ülkedeki tüm idamların infazının bir an önce durdurulması gerektiği vurgulandı.

HRDB Başkanı Muhammed Nakibur Rahman, Bangladeş’te hükümetin muhalefetteki birçok lideri idam ettiğini, bazılarının da hapiste hayatlarını kaybettiğini belirterek, "Bu kontrolden çıkıyor artık. Bu mahkeme dünyada herkes tarafından kınandı. Bangladeş’te 1971’deki iç savaşta işlenen suçları araştırmak için kurulan mahkemeyi herkes anlıyor ancak bu yargılamanın uluslararası standartlara uygun olarak yapılması gerekiyor ve bunu herkes söylüyor. Mahkemenin hem yerel hem de uluslararası standartlardan yoksun olduğu ortada, iddialar hakkında deliller yok" diye konuştu.

Rahman, Beyaz Saray’ın sitesinden de dilekçe kampanyası başlattıklarını ve Bangladeş’teki mahkemenin kararlarına yönelik bir baskı oluşturmayı amaçladıklarını söyledi.

59afc09b56638cd05ac7399297d2df1c.jpg.thumb_700.jpg

ea1a706b4b7a4fd2925c0dbd8a9160bf.jpg.thumb_700.jpg

f6dc6d9f5bf47701519e2ebe2b844ffc.jpg.thumb_700.jpg

HABERE YORUM KAT