1. HABERLER

  2. HABER

  3. Beştepe Millet Câmîi Duâlarla Açıldı
Beştepe Millet Câmîi Duâlarla Açıldı

Beştepe Millet Câmîi Duâlarla Açıldı

Erdoğan Beştepe'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı içindeki Millet Câmîi'nin açılışında konuştu.

03 Temmuz 2015 Cuma 22:33A+A-

Yaptığı konuşmada câmînin özelliklerine dair pek çok ayrıntıyı paylaşan Erdoğan, câmîye girildiğinde müslümanları karşılayan âyeti açıkladı. Câmî, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in duâlarıyla açıldı.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Istanbul’da Yedi Tepe Deyince Nasıl 7 Câmî Akla Geliyorsa Ankarayı da Öyle Yapacağız”

"Bizim medeniyetimizin en önemli unsurları câmîlerdir. Her bir câmî bizim coğrafyamız için bir mühürdür. Bizim ibadet mekânlarımızın büyüklüğü ve güzelliği, bu beldelere kattıkları anlam sebebiyledir. Bugün nerede bir kubbe bir minare varsa, orası müslüman yurdudur. Günde 5 vakit namaza o kubbelerin altında durulur. Câmîlerin büyüklüğü ve güzelliği, bu bakımdan bizim için anlamlı. Nasıl İstanbul'da yedi tepe denilince 7 câmî akla geliyorsa, Ankara'yı da aynı hâle getireceğiz.”

“Suriye’de, Mısır’da Yaşanan Sıkıntılar Ramazan Ayı’nın Mesajına Ters”

"Bu mübarek ayı hem bireysel, hem toplu olarak en güzel şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Ama dünyanın birçok yerinde bu ruha uygun hareket edilmiyor. Suriye'de, Mısır'da yaşanan sıkıntılar, maruz kaldıkları zulüm bu mübarek günlerin mesajına tamamen ters. Orucun ve namazın dahi yasaklandığı yerlerde hayat mücadelesi verildiğini biliyoruz. Müslümanların Mescid-i Aksa'ya alınmadığını biliyoruz. Afrika'daki kardeşlerimizin açlıkla pençeleştiğini düşününce, sahur ve iftar yapmak bize ağır geliyor.”

Câmîde Müslümanları Karşılayan Âyet

Erdoğan, müslümanları câmîye girdiğinde karşılayan ayetin, Rad Sûresi 24'üncü âyet olduğunu açıkladı. O ayetin meali ise şöyle:

"Sabrettiğinize karşılık size selâm olsun. Dünya yurdunun sonu cennet, ne güzeldir!"

bestepe-millet-câmîi.jpg

HABERE YORUM KAT

1 Yorum