1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. Beşşar’ın Cevap Verme Hakkı!
Beşşar’ın Cevap Verme Hakkı!

Beşşar’ın Cevap Verme Hakkı!

Halkını katletmekte acımasız rejimin İsrail karşısındaki tepkisizliği taraftarlarını dahi kızdırıyor!

15 Aralık 2014 Pazartesi 13:27A+A-

HAKSÖZ-HABER

7 Aralık’ta Siyonist savaş uçakları Hizbullah’a gönderilmek üzere olduğunu iddia ettiği füzelerin bulunduğu Şam yakınlarındaki Dimas hava alanını bombalamıştı. Al-Monitor’a Şam’dan yazan Halid Atallah İsrail’in Suriye’ye yönelik devam eden saldırılarının Beşşar yanlıları arasında dahi rejime karşı tepkiye yol açtığını yazdı:

“İsrail saldırıları duyulur duyulmaz sosyal medya sitelerinde Suriye rejimi yoğun biçimde eleştirilmeye başlandı. Hem muhalifler, hem de rejim yanlıları Suriye yönetiminin hemen her İsrail saldırısından sonra tekrarladığı kalıplaşmış bir ifade olan “cevap verme hakkı” kavramını dillerine doladılar. Bir twitter kullanıcısı İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırılarının başlamasından beri acaba Suriye rejiminin kaçıncı kezdir bu hakkı kullanmaktan imtina ettiğini sorgularken, bir başkası resmi yayın organlarının bu saldırıları görmezden gelerek hiçbir şey olmamış gibi yayınlarını sürdürmelerine dikkat çekti. Sokaktaki durum da internetteki manzaradan farklı değildi. Başkentin tüm kontrol noktalarında belirgin biçimde gözüken korku ve panik havasının tüm Suriyelileri, özellikle de rejim yanlılarını kuşattığı gözlemlenebiliyordu.  

İsminin yazılmaması şartıyla Al-Monitor’a konuşan üniversite öğrencisi bir kız “Suriyeliler artık tepelerinde dolaşan savaş uçaklarının kime ait olduğunu ve bir sonraki hedefin neresi olacağını tahminle meşguller. Arap ve Batılı ülkelerin uçakları bizim hava sahamızda zaten uçuyorlardı şimdi bunlara İsrail uçakları da eklendi. Nerede kaldı egemenliğimiz? Ben ülkeyi yıkan teröristlere karşı rejimi bütün gücümle destekliyorum fakat bu olan bitene de katlanamıyorum” diyordu.

Monitor’den çeviren: Hasan Soylu 

Etiketler : , , , ,

HABERE YORUM KAT