1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. SURİYE

  4. "Beşşar" Yerine "Beşir"
Beşşar Yerine Beşir

"Beşşar" Yerine "Beşir"

Esed’in ismini verdikleri çocuklarına, artık 'Beşir' ismiyle sesleniyorlar.

05 Nisan 2012 Perşembe 05:14A+A-

Suriyeliler, Beşşar Esed'in ismini verdikleri çocuklarına "Beşir" diye seslenmeye başladılar.

Aileler, çocukların da bu ismi taşımak istemediğini ifade ediyor.

Suriye’de yaşanan iç karışıklıkta vahşet sahnelerine tanık olan çocuklar kendilerine kucak açan Türkiye’de gördükleri vahşeti unutmaya çalışıyor. Yaşanan çatışma ortamından kaçan aileler çocuklarının eğitimlerinin yarım kalmaması için sadece Suriyeli öğretmenlerin eğitim verdiği okula gönderiyor. 150’den fazla Suriyeli öğrencinin eğitim gördüğü okulda 15 kadar öğrenci şu günlerde kimliklerinde bulunan isimlerinden farklı isimler kullanıyorlar. 'Beşşar' isimli çocuklar artık hem okuldaki arkadaşları hem de aileleri tarafından 'Beşir' ismiyle çağrılıyor. Çocuklar ise bu isim değişikliğini kabullenmiş durumda.

5 yaşındaki minik Beşşar yaşına rağmen ismini kendisi değiştirmek istemiş. Suriye’de gördüklerinden etkilenen Beşşar kendi isteği ile ismini Beşir olarak değiştirmiş. “Senin adın ne? Beşşar mı?” sorusuna “Beşşar yalancı. Ben Beşir” sözleriyle yanıt veren minik Beşşar soruların ardından hemen şu sloganı söylemeye başlıyor: Suriye Özgürlük ve Allah ve Sadece Allah.

Suriye’de yaşanan iç karışıklığın şiddetini arttırdığı günlerde ailesi ile birlikte Türkiye’ye gelen Samir ailesi çocuklarının eğitimlerinin yarım kalmaması için sadece Suriyeli öğretmenlerin eğitim verdiği okula göndermeyi tercih etmişler. Anne Rabia Samir, vatanlarında yaşanan katliama çocuklarının daha fazla tanık olmaması için Türkiye’ye geldiklerini ancak minik Beşşar’ın gördüklerinden ve konuşulanlardan çok fazla etkilendiğini söylüyor.

Oğlunun 'Beşşar' ismini duyduğunda 'Beşşar yalancı. Ben Beşşar değilim Beşir’im' demeye başlamasıyla kendilerinin de Beşir ismine alıştığını söyleyen Anne Rabia Samir, "Oğlum duyduklarından ve gördüklerinden adeta tiksindi. Beşşar ismini artık kullanmak istemiyor. Bana Beşir deyin diyor. Okulda Beşşar isimli diğer arkadaşları da aynı tepkiyi veriyor. Biz de oğlumuza destek veriyoruz. Onun adı bundan sonra Beşşar değil Beşir." diye konuştu.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT