1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. LİBYA

  4. Beni Velid’de Ne Oldu?
Beni Velid’de Ne Oldu?

Beni Velid’de Ne Oldu?

Reuters tarafından servis edilen “Beni Velid Kaddafi yandaşları ayaklandı” haberi yalanlandı.

25 Ocak 2012 Çarşamba 16:30A+A-

Lokman Doğmuş’un haberi:

Libya İçişleri bakanı Fevzi Abdulali Beni Velid’de meydana gelen olayların hükümet karşıtı olduğu iddialarını reddetti ve olayın araştırılması ve çözüm bulunması için bir soruşturma ekibinin kurulduğunu söyledi.

Öte yandan Libya Genelkurmay Başkanı Yusuf Mankuş Beni Velid'de yaşananların abartıldığını, gözaltına alınan bir şahsın serbest bırakılmasını isteyen kişilerle Beni Velid’de bulunan 28 Mayıs Grubu arasında çatışma çıktığını, 7 kişinin öldüğünü 12 kişinin de yaralandığını söyledi. Olaylar hakkında “Beni Velid’de devrimcilerin abluka altına alınıp yok edildiği” şeklinde ortaya atılan iddiaların gerçekle bir ilgisinin olmadığını söyleyen Mankuş, Beni Velid’de güvenliğin kontrol altında olduğunu söyledi.

Haberi daha önce “Beni Velid Kaddafi yanlılarının elinde” şeklinde yayınlayan Reuters da 24 ocakta iddiayı yalanlayan bir haber-yorum yayınladı. Haberde Beni Velid’in Kaddafi yanlılarının elinde olduğunu gösteren bir durumla karşılaşılmadığı, Beni Velid’de görüştükleri bazı kişilerin Kaddafi yanlısı oldukları suçlamasını reddettikleri ve “hepimiz kardeşiz, Libya’nın ilerlemesine engel olmayacağız.” dedikleri, ayrıca iddiaların aksine yeşil bayrak yerine yaygın bir şekilde yeni Libya bayrağının şehirde dalgalandığı aktarılıyor.

Libya’nın başkenti Trablus’un 180 km güney doğusunda yer alan Beni Velid’te  23 Ocak günü şiddetli çatışmalar yaşanmış olaylar basına “Beni Velid, Kaddafi yanlılarının eline geçti” şeklinde yansımıştı.

Haksöz Haber

HABERE YORUM KAT

1 Yorum