1. HABERLER

  2. İSLAM DÜNYASI

  3. ...

  4. Belmuhtar Yeniden Öldürüldü!
Belmuhtar Yeniden Öldürüldü!

Belmuhtar Yeniden Öldürüldü!

Daha önce defalarca öldürüldüğü açıklanan El Kaide yöneticisi Belmuhtar'ın Libya'da Fransa hava saldırısında öldüğü iddia edildi.

29 Kasım 2016 Salı 17:29A+A-

Dünyanın en çok aranan El Kaide yöneticilerinden Muhtar Belmuhtar'ın bu ay Libya'da Fransa tarafından yapılan hava saldırısında öldürüldüğü öne sürüldü. Belmuhtar'ın daha önce de birçok kez öldürüldüğü iddia edilmişti.

Wall Street Journal gazetesi El Kaide'nin Kuzey Afrika'daki müttefiklerinden Cezayirli Belmuhtar'ın Fransız uçaklarının saldırısında öldürülmesine ABD istihbaratının da yardım ettiğini ileri sürdü. AFP'ye konuşan adını açıklamak istemeyen üst düzey bir ABD'li yetkili de istihbarat yardımını doğruladı.

Belmuhtar'ın öldürüldüğü iddiası Fransa Savunma Bakanı Jean-Yves Le Drian'ın ABD'de mevkidaşı Ashton Carter ile temaslarda bulunduğu sırada geldi.  Ancak Belmuhtar'ın Libya'nın güneyinde yapılan hava saldırısıyla öldürüldüğü savunma bakanlarınca henüz doğrulanmadı.

EN SON 2015'TE ÖLDÜRÜLDÜĞÜ İDDİA EDİLMİŞTİ

Belmuhtar'ın en son 2015'te ABD saldırısında öldüğü öne sürülmüştü.

Belmuhtar aralarında 2013'te Cezayir'de Amenas petrol tesisine yapılan ve 39 yabancı uyruklu rehinenin öldürüldüğü olay da dahil pek çok saldırıdan sorumlu tutuluyor. Belmuhtar'ın grubunun içinde yer aldığı El Murabitun adlı örgüt ayrıca Burkina Faso'da çoğu yabancı 20 kişinin öldürüldüğü otel baskınının sorumluluğunu da üstlenmişti.

ABD'nin başına 5 milyon dolar ödül koyduğu 44 yaşındaki Belmuhtar 2007'de verdiği bir röportajda, 1991 yılında Afganistan'da Sovyetler'e karşı savaşan mücahitlere 19 yaşındayken katıldığını söylemişti. Cezayir İç Savaşı'nın başlamasından bir yıl sonra ülkesine döndüğünü söyleyen Belmuhtar 2007'de Usame Bin Ladin'in saflarına katılan 'Mağrip El Kaidesi'ne katıldı. 2013'te ise kendi grubunu kurarak başına geçti.

Kaynak: Yeni Akit

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT