1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bekir Yıldız da 28 Şubat'tan Hesap Soracak!
Bekir Yıldız da 28 Şubattan Hesap Soracak!

Bekir Yıldız da 28 Şubat'tan Hesap Soracak!

Tankların yürütüldüğü Sincan'ın belediye başkanı olan Bekir Yıldız da 28 Şubat aktörlerinden hesap sormaya hazırlanıyor.

18 Ocak 2012 Çarşamba 13:01A+A-
Türkiye'nin darbelerle yüzleşmeye başlaması, 28 Şubat sürecinin mağdurlarını da heyecanlandırdı. Dönemin Sincan Belediye Başkanı Bekir Yıldız da bu isimlerden biri.

Yıldız'ın 31 Ocak 1997 tarihinde düzenlediği ve 28 Şubat darbesiyle özdeşleşen 'Kudüs Gecesi'yle Sincan, bir anda Türkiye'nin gündemine oturdu. Bu etkinlikten beş gün sonra ilçede tanklar yürüdü. Yıldız ise 7 Şubat'ta görevinden alındı.

Tankların yürütüldüğü Atatürk Caddesi'nde yaşadıklarını anlatan Yıldız, sürecin aktörlerinden şikâyetçi olacağını belirterek, "Düzenlediğimiz geceyi, allayıp pullayıp bir argüman olarak kullandılar. Bunun sonucunda sadece ben değil, Sincan cezalandırılmış oldu. Sincan'ın esnafı, sanayicisi herkes cezalandırıldı." diyor.

bekir-yildiz.jpg

Zaman gazetesine verdiği demeçte sürecin diğer mağdurlarını da şikâyetçi olmaya çağıran Yıldız, 28 Şubat konusunda suç duyurusunda bulunacakları isimler hakkında net bir isim veremeyeceğini aktarıyor. Eski belediye başkanı, "O dönemde birçok kurum, birçok siyasi kullanılmış. Sadece dönemin Genelkurmay Başkanı, Çevik Bir isimleri ortada. Ama bunlar, o gün görevde oldukları için aktörleri diyebiliriz. Bunun içinde yargıçlar, medya kuruluşları var, o kuruluşlarda görev yapan muhabirler, köşe yazarları var." görüşünü dile getiriyor.

Bütün Kanallar Kudüs Gecesi Programındaydı

Bekir Yıldız, Kudüs Gecesi'ne medyanın gösterdiği ilgiyi de manidar buluyor. Geceyi bütün televizyon kanallarının takip ettiğinin, oysa o güne kadar belediyenin programlarına bütün televizyonların geldiğinin vaki olmadığının altını çiziyor: "Fakat o gece Türkiye'de bütün televizyonlar gelmiş. Anlaşılıyor ki birisi bir yerlere haber uçurdu. 'Böyle böyle bir gece olacak bunu çok iyi değerlendirin.' Birilerinin eli vardı ki çaba ve gayret sonucu bütün televizyonlar oraya geldi. Bu çok önemli ipucudur."

 

HABERE YORUM KAT