1. HABERLER

  2. HABER

  3. Bedelli Bekleyenlere Müjde Olabilecek Bir Haber
Bedelli Bekleyenlere Müjde Olabilecek Bir Haber

Bedelli Bekleyenlere Müjde Olabilecek Bir Haber

Bakan Yılmaz: Cumhurbaşkanı seçiminden sonra bu yolda (bedelli askerlik) yapılacak bir değerlendirme çalışmasının sonucunu bekliyoruz.

01 Ağustos 2014 Cuma 17:24A+A-

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği tarafından kentteki bir lokantada düzenlenen kahvaltı programına katıldı. Kahvaltı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Yılmaz, 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçiminde bakaya durumunda olanların gönül rahatlığı ile sandık başına gidip oyunu kullanabileceğini ifade etti.

Yılmaz, "Milli Savunma Bakanlığı internet sitesine girilirse çok net bir şekilde bir bildiri koyduk. Anayasal hakkı kullanmak her şeyin önünde gelir. Dolayısıyla bu seçimde ben bir bakayayım, seçim için sandığa gidersem her türlü bir polis tarafından veya başka bir şekilde alıkonulurum veya sorguya tabi tutulurum diye hiçbir kaygıya gerek kalmaksızın herkes gitsin oyunu kullansın. Bu oy kullanımından dolayı hiç kimse askerlik yönünden herhangi bir sıkıntıya uğramayacaktır. Bununla ilgili duyurumuzu da biz Milli Savunma Bakanlığı sitesine koyduk. Bu konuda hiçbir vatandaşımızın bir endişe duymasına gerek yok. Asli vazife vatandaşın vatandaşlık hakkını kullanması için teşvik etmek, desteklemek ve yardımcı olmaktır. Milli Savunma Bakanlığı olarak da böyle yapacağız. İç İşleri Bakanlığı da aynı doğrultuda açıklama yaptı. İç İşleri Bakanlığının vazifesi de vatandaşın anayasal hakkını kullanmasını sağlamaktır” dedi.
 
BEDELLİ ASKERLİK KONUSU

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bedelli askerlikle ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Yılmaz, "Sayın Başbakanımızın sözüne ne bir kelime ekleyecek ne de bir kelime çıkaracak durumum var. Sayın Başbakanım şunu söyledi: ‘Yeni bir seçim yapılıyor. Seçimden sonra Cumhurbaşkanımız seçilecek.’ Cumhurbaşkanı aynı zamanda Silahlı Kuvvetlerin de başkomutanı durumunda. Dolayısıyla başkomutan da, 'Biz yeni dönemde milletin taleplerine bakar, inceler değerlendiririz ve bu doğrultuda bir bedelliye ihtiyaç var mı yok mu değerlendiririz, onun üzerine ihtiyaç varsa böyle bir düzenleme yapılır, ihtiyaç yoksa bir düzenleme yapılmaz' diye bir açıklama yaptı. Biz de inşallah yeni cumhurbaşkanı seçiminden sonra bu yolda yapılacak bir değerlendirme çalışmasının sonucunu bekliyoruz” diye konuştu.
 
Yılmaz, daha sonra çeşitli temaslarda bulunmak üzere Hafik ilçesine hareket etti.

Kaynak: İHA

 

HABERE YORUM KAT