1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. ‘Bedeli Her Ne Olursa Olsun!’ Noktasına Geliş ve Ötesi..
‘Bedeli Her Ne Olursa Olsun!’ Noktasına Geliş ve Ötesi..

‘Bedeli Her Ne Olursa Olsun!’ Noktasına Geliş ve Ötesi..

Selahaddin E. Çakırgil gündemi yorumluyor:

28 Haziran 2015 Pazar 18:32A+A-

Cumhurbaşkanı Tayyîb Erdoğan’ın, 27 Haziran akşamı, Kızılay’ın iftarlı bir toplantısında yaptığı konuşmada, ‘Suriyenin kuzeyinde, güneyimizde bir devlet kurulmasına asla müsaade etmeyiz, etmiyeceğiz, bedeli ne olursa olsun, bu konudaki mücadelemizi sürdüreceğiz..’  demesi, Suriye Buhranı’nın hangi noktaya gelip dayandığını göstermesi bakımından ilginçtir.

Özellikle de, ‘Bedeli ne olursu olsun..’ ifadesi.. Son derece tehlikeli.. Her mânâya çekilebilir.. Savaşlara, savaşların her türlü muhtemel sonuçlarına ve o sonuçların bölgede ve dünyada meydana getirebileceği her türlü gelişmelere varıncaya kadar.. Sonu kestirilemez, ucu görülmeyen bir karanlık tünelden geçiş gibi bir durum..

Bu bakımdan, bu sözün sadece birilerine ihtar çekmek, ikaz etmek için kullanılmadığı söylenebilir. Çünkü, çok daha geniş bir çerçevede dile getiriliyor..

Bu arada, Tahran’da yayınlanan ve devlet tarafından çıkarılan Cumhûrî-i İslamî gazetesinin 27 Haziran tarihli başyazısında, ‘tekfirci DAİŞ unsurlarının 25 Haziran sabahı Kobani’ye tekrar saldırması’nı, ‘(İntikam-ı Erdoğan ez Kurdha) / Erdoğan’ın Kürdlerden İntikamı..’ başlığı altında değerlendirmesi, bu konunun bölgede nasıl geniş bir iltihaba dönüşme istidadını göstermesi bakımından son derece önem arzetmektedir.

Yazının Devamı >>>

HABERE YORUM KAT