1. HABERLER

  2. HABER

  3. MEDYA

  4. BBC'den Türkiye'ye Ağır Suçlama
BBC'den Türkiye'ye Ağır Suçlama

BBC'den Türkiye'ye Ağır Suçlama

Kucak açtığı 2 milyondan fazla mülteci ile dünyada en fazla mülteci ağırlayan ülke olan Türkiye’ye BBC’den haksız suçlama geldi.

15 Ocak 2016 Cuma 14:12A+A-

Kucak açtığı 2 milyondan fazla mülteci ile dünyada en fazla mülteci ağırlayan ülke olan Türkiye’ye sadece 5 bin adet seçme mülteci ağırlayan İngiltere’nin resmi yayın kuruluşu BBC’den haksız ve anlamsızsuçlama geldi.

2 MİLYON MÜLTECİ AĞIRLAYAN TÜRKİYE'YE ANLAMSIZ SUÇLAMA

İngiliz yayın kuruluşu BBC’nin haberine göre Türkiye’nin bazı Suriyeli mültecileri yasa dışı şekilde geri gönderdiği iddia edildi. BBC’nin Türkiye muhabiri Mark Lowen tarafından yapılan haberde gazeteci kimliklerini gizleyerek Tekirdağ’da Suriyeli mültecilerin barındığı bir kampa girdikleri ifade ediliyor. Ahmed isimli bir Suriyelinin açıklamalarına dayandırılan haberde Ahmed’e ‘Suriye’ye gitmek istiyorum’ yazılı bir kağıdın zorla imzalattırıldığından bahsediliyor. Ahmed gibi bazı Suriyelilere de uygulandığı iddia edilen bu durumun hem Türk yasalarına hem de uluslararası kanunlara aykırı olduğu belirtiliyor. Haberde ayrıca Ahmed’in kamplardaki görevliler tarafından dövüldüğü iddiası da yer alıyor.

DAHA ÖNCE DE YALAN HABER YAPMIŞTI

BBC muhabiri Lowen daha önce yaptığı bir haberde 8. sınıf öğrencisi Suriyeli bir çocuğun DAEŞ saflarına katılacak bir DAEŞ sempatizanı, annesini de onun destekçisi olarak göstermişti. Aile tarafından daha sonradan yapılan açıklamada BBC’nin bu haberi yalanlanmıştı. Yine aynı muhabir başka bir haberinde PKK’nın saldırılarını ve ateşkese son veren sürecini AK Parti’ye seçim hediyesi olsun diye yaptığını iddia etmişti.

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT