1. HABERLER

  2. ETKİNLİK

  3. Batman Özgür-Der'in Yeni Binası Faaliyete Geçti
Batman Özgür-Der'in Yeni Binası Faaliyete Geçti

Batman Özgür-Der'in Yeni Binası Faaliyete Geçti

Özgür-Der Batman Şubesinin bir süredir inşaatını başlattığı yeni şube binası bugün yapılan açılışla faaliyete geçirildi.

23 Nisan 2015 Perşembe 16:01A+A-

Özgür-Der Batman Şubesinin bir süredir inşaatını başlattığı yeni şube binası bugün yapılan açılışla faaliyete geçirildi.

Aynı zamanda külliye olarak da tasarlanan binanın açılışına Özgür-Der şube ve temsilciliklerinin yanı sıra Batman’dan da çok sayıda sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcisi de katıldı.

Açılışla ilgili birer selamlama konuşması yapan Özgür-Der Batman Şubesinden Şefik Sevim ve Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya, asıl olanın ihtişamlı binaların inşası değil onların içinin nasıl doldurulduğuna dikkat çektiler. Bu bağlamda tabelacılık ve hizipçilik zaafına dikkat çekilen konuşmalarda bu binanın ne gösteriş amaçlı, ne tabelacılık ne de hizipçilik adına yapılmadığının altı çizildi. Buradaki niyetin Ashab-ı Suffa ve Darul Erkam modelini canlandırmak olduğu belirtilerek, 6 katlı binanın her bir katının halka açık bir mescit işlevi göreceği ve özellikle de üst kattaki tiyatro ve konferans salonunun Batman’daki tüm İslami kesimlerin faaliyetlerine açık olduğu kaydedildi.

Aynı zamanda bir medrese işlevi de göreceği belirtilen binanın ayrıca üniversite öğrencileri için yatılı yurt olarak kullanılmaya elverişli bölümlerinin de olduğu ifade edildi.

Özgür-Der Diyarbakır Şubesinden Abdulhakim Beyazyüz’ün yaptırdığı duayı müteakip iki kurban kesildi.

Özgür-Der Batman Şubesinin yeni binasının açılış programı kapsamındaki etkinlikler bu akşam saat 20:00’de Grup Yürüyüş’ün konseriyle devam edecek.

Özgür-Der 15. İstişare Toplantısına da an itibariyle ev sahipliği yapmakta olan Batman Özgür-Der’in çok fonksiyonlu bu yeni binasının hayırlı olmasını diliyor, Rabbimizden kardeşlerimizin hayırlı çalışmalarını bereketlendirmesini diliyoruz.

51632.jpg

51633.jpg

51634.jpg

51636.jpg

51637.jpg

51638.jpg

51639.jpg

51640.jpg

51641.jpg

Kaynak: YÖNELİŞ-HABER

HABERE YORUM KAT

32 Yorum