1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Batı'nın Vicdanı Tenis Kortunda!
Batı'nın Vicdanı Tenis Kortunda!

Batı'nın Vicdanı Tenis Kortunda!

Dünyaca ünlü tenisçi Rafael Nadal, maça başlayacağı sırada tribünde bir kadının çocuğunu kaybettiğini fark edince çocuk bulunana kadar bekledi.

02 Ekim 2016 Pazar 15:16A+A-

Habere balıklama atlayan batı medyası ‘duyarlılık' palavrası sıktı. Suriye'deki iç savaşta binlerce çocuk ya öldü ya da yetim kaldı, ancak batının kılı bile kıpırdamadı. Ancak küçücük bir tenis kortunda iki dakikalığına kaybolan bir çocuk için endişelenen anne, batı medyasının dikkatini toplamayı başardı.

Rafael Nadal ile eski dünya 1 numarası John McEnroe arasında oynanan tenis maçında bir seyircinin çocuğunu kaybetmesi üzerine, telaşlı kadını fark eden Nadal, oyunu başlatmadı ve çocuğun nerede olabileceği kaygısıyla, meraklı gözlerle tribünleri izledi.

15 BİNDEN FAZLA ÇOCUK KATLEDİLDİ

Batı medyası Nadal'ın meraklı gözlerini izlerken Suriye'de iç savaşın başladığı 2011 Mart ayından bu yana 301 bin 781'den fazla ölüm belgelendi. Belgelenebilenler dışındaki toplam sayının ise 430 bin civarında olduğunun tahmin ediliyor. Hayatını kaybedenlerden 86 binden fazlasının sivil, bu sivillerden de 15 bin 99'unun çocuk ve 10 bin 18'nin kadın olduğu kaydedildi.

Kaynak: Yeni Söz

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

4 Yorum