1. HABERLER

  2. YORUM ANALİZ

  3. Batı'nın Suriye'de İslam'a Karşı Savaşı
Batının Suriyede İslama Karşı Savaşı

Batı'nın Suriye'de İslam'a Karşı Savaşı

100 yıla yakın bir süredir adeta gözlerine perdeler çekilmiş ve dostunu düşmanını ayrıt edemez hale getirilmiş İslam ümmeti bu olaylarla birlikte birçok gerçeği öğrenme fırsatı buldu.

30 Ağustos 2013 Cuma 20:53A+A-

Abdulkadir Şen'in Yorum / Analizi:

Suriye direnişi 3. yılına girerken hem İran ve Hizbullah gibi bölgesel güçlerin hem de ABD, Rusya ve BM gibi uluslararası güçlerin gerçek yüzleri de halklara görünmüş oldu. 100 yıla yakın bir süredir adeta gözlerine perdeler çekilmiş ve dostunu düşmanını ayrıt edemez hale getirilmiş İslam ümmeti bu olaylarla birlikte birçok gerçeği öğrenme fırsatı buldu. Suriye cihadı ile birlikte Allah temizi kirliden, cesuru korkaktan, kelam ehlini amel ehlinden ayırmıştır. Ümmet içerisinde Şii mezhep bağnazlarının Yezit edebiyatı arkasında modern Yezitler hatta haçlılar ile her türlü melun ittifakı yaptığını en iyi bilen hareket Küresel Cihad hareketidir. Suriye direnişi ile gerçek yüzleri ümmete aşikar olan, takiyyeyi yaşam tarzı haline getirmiş bu sapkın güruhun ümmetin ümit var olacağı projelerin akamete uğratılması için ve kendi iradesi ile bir dünya inşa etmesinin engellenmesi için en büyük ihanet şebekesini ve en tehlikeli iç tehdidi oluşturduğunu en erken fark eden ve en iyi tahlil eden yapılanma yine cihad hareketidir. Ancak cihad hareketi gerek kendisini ifade edecek üslup ve kanallar oluşturma eksikliklerinden, gerekse de ümmetimizin henüz hazır olmaması nedeniyle bu şer ittifakını toplumlarımıza yeterince anlatamadı. Suriye cihadı ise sözlerin anlatacağından çok daha fazlasını açığa çıkardı. Amerika'nın saldırı planlarını açıklaması Suriye cihadının safları daha da belirginleştireceğinin açık habercisidir. Son 10 yılda mütemadiyen özgürlük savaşçılarına dönen teröristler savaş sonrası yeniden terörist olabilirler ve herkes onların Suriye halkını savunmak için ödedikleri bedelleri unutmaya başlayabilir. Allah ise asla unutmaz. 

ABD Suriye'ye Neden Müdahale Ediyor?

Savaş hakkında en basit bilgilere dahi sahip olan herkes bir ülkenin ya da aktörün en etkili silahını en son kullanacağını bilir. Esed rejimi ile Suriye direnişi arasında meydana gelen çatışmalara bakıldığında, medyaya yansıyan videolar ve haberler göz önüne alındığında rejimin yıkılmak üzere olduğu açıkça görülür. Ancak ne yazık ki  Suriye direnişine ne sözlü ne de fiili hiç bir destek vermeyen mağlupların Türkiye ve diğer ülkelerde izzeti köpeklerin kuyruğunda aradığını, ABD'nin Suriye'ye saldırısının sorunu çözmesini murad ettiklerini görüyoruz. Onlara diyoruz ki: Sizler zaten yenilgiyi baştan kabullenmiştiniz, ve izzet sizden uzaktır. İzzeti cihad yolunda arayan direnişçiler ise ABD saldırısına ihtiyaçları olmadığını açıklıyorlar. Yapılan saldırıların ortalama % 20'sinin kaydedilmesine ve bunların da çok azının basına yansımasına rağmen internette son 2 güne ait saldırı videolarına bakıldığında Suriye direnişinin bütün savaş boyunca en yüksek eylemlilik derecesinde oldukları ve her gün Esed rejiminin büyük kayıplar verdiği açıkça görülecektir.  Bu konuda sadece iki günlük verileri içeren "Direnişten Kimyasal İntikamı" isimli haberi incelemek yeterlidir. Peki Suriye rejiminin  yıkılmak üzere olduğuna dair deliller nelerdir?

1- İran ve Hizbullah Esed rejiminin güçlü olduğu dönemlerde Suriye’deki varlıklarını gizlediler. Rejime sadece danışmanlık desteği veren İran subayları bundan 6 ay önce artık danışmanlık yapacak bir ordu kalmayınca binlerce Hizbullah militanı ile birlikte Esed'e destek için Halep ve Kusayr'a girdi. Bir rejimin dış güçlerden açık yardım alması, savaşçı istemesi artık kendi sorununu kendi imkanlarıyla çözemediğinin en açık göstergesi değil midir?

Yazının Devamı...

HABERE YORUM KAT